سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قلمدون
 
این وبلاگ به کمپین *من عاشق محمد(صلّی الله علیه و آله و سلّم) * هستم، پیوست

 

در عصر تکنولوژی با اینکه بیشتر کارها را ماشین ها یا حتی ربات ها انجام می دهند اما نوعی خستگی و کسالت در وجود افراد جامعه دیده می شود. کسالتی که از آن به عنوان خستگی یاد می شود، خستگی که گاها منشاء فیزیکی ندارد و در محاورات روزمره از آن به عنوان خستگی فکری یا روحی یاد می کنند.

بی نظمی نظم

اگر کمی به اطراف خود نگاه کنیم شاید دلیل این خستگی را بتوانیم در سبک زندگی خود پیدا کنیم.  یکی از عمده ترین دلایل خستگی های روحی، عدم رعایت نظم و انضباط در انجام کارها است.

شاد زندگی کردن، حلقه گم شده زندگی بسیاری از ماست در حالیکه غافل از این هستیم که زندگی شاد و شادمانه زیستن، مهارتی است که دست یابی به آن نیازمند رعایت برخی از نکات ساده ایست که عملی کردن نیاز به تمرین دارد.

رعایت نظم و انضباط در ابعاد مختلف فردی و اجتماعی می تواند، مهم تر ین رمز شاد زیستن باشد. نظمی که  آثار و برکات زیادی، به همراه دارد.

اگر بخواهیم آثار و برکات نظم را نام ببریم می توانیم بگوییم که رضایت مندی از زندگی  یکی از نتایج فردی رعایت نظم و انضباط است، چرا که جلوگیری از به هدر رفتن وقت، استفاده بهینه از سرمایه، به کارگیری استعداد و رغبت های اعضای خانواده برای فعالیت بهتر شادی ، نشاط و امید را در خانواده بیشتر می کند.

از طرفی حاکم کردن نظم و انضباط در کارها، موجب می شود که هر کاری به موقع، به جا و در حد انتظار انجام شود؛ در این صورت سردرگمی و فشار روانی کم شده و در نتیجه فعالیت فرد اثر بخشی و کارآمدی بیشتر خواهد داشت و شادی بیشتری به جامعه وخانواده تزریق می شود.

تشویش افکار و از هم گسیختگی فکر ما که گاها به فراموشی از آن تعبیر می شود یکی دیگر از آثار نامبارک بی نظمی در زندگی است. بی نظمی که  مصداق کامل آن از آن تمیز کردن خانه، محیط کار و یا پوشیدن لباس های مرتب نیست!

افکار فرد منضبط دارای طبقه بندی خاصی  است که به راحتی می تواند با انتخاب دقیق مسیر حرکتش پلکان ترقی را طی کند، موفقیت یکی از عوامل شادی است که می تواند در ایجاد زندگی شاد هم در بعد فردی و هم در بعد اجتماعی تأثیرگذار باشد.

بهره بری مفید از ساعات زندگی و جلوگیری از اتلاف عمر یکی دیگر از تنایج مثبت رعایت نظم در زندگی است

منضبط بودن یکی از شاخص های انتخاب الگوی زندگی برای جوانان  است از این رو  نظم و انضباط باعث می شود فرد در پوشش و آرایش، سخن گفتن، خوش قولی، در تزیین محل زندگی و کار، الگوی مؤثری برای دیگران باشد در نتیجه مورد توجه، مهر و محبت و رجوع دیگران شده و به این وسیله شادابی او در زندگی بیشتر می شود.

 برگرفته از گفت و گوی قلمدون با کارشناس روانشناسی 

 



نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 92/11/2 توسط منیره غلامی توکلی
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک