سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قلمدون
 
این وبلاگ به کمپین *من عاشق محمد(صلّی الله علیه و آله و سلّم) * هستم، پیوست

 قلمدون: 

وسوسه های شیطانی 2)

زینت دادن اعمال ناپسند از دام های شیطان

دخالت شیطان در فضایا مَثَل کسانی است که از تیم تماشاچی ها هستند، در این طرف و آن طرف بازیکنان خودشان را تشویق می کنند. ولی به توپ دست نمی زنند. هیچ کدام شان وارد نمی شوند که به قضایا کمک بکنند. ملائکه هم همین طور انسان های مؤمن را تشویق می کنند.

شیاطین هم انسان های کافر را تحریک می کنند، اما حق مداخله کردن در امور را ندارند و این گونه است که اگر در درون انسان زمینه هایی وجود دارد این زمینه ها مکتوم نماند و بروز پیدا کند. چون قرار شد که عالم، عالم امتحان و انتخاب باشد. برای اینکه انتخاب سطحی نباشد و عمیق تر باشد و عواملی مثل شیطان و ملایکه کاربردشان در بهتر برگزار شدن انتخابات و جواب ها متناسب با وضعیت انسان باشد، چون می دانید سؤالات امتحانی همیشه صد در صد کاشف از استعدادها و قدرت ها نیست.

                                                                              

باید عوامل دیگری هم زمینه بشود تا کاشف به عمل بیاید که این طاقت مثلا ورود به دانشگاه دارد یا ندارد. شیطان کارایی را در امتحانات خیلی بالا می برد. از این جهت می گوید: « وَ زُیِّنَ لهم الشیطان اعمالهم» کارش تزیین و جوسازی است. چون اینها کاهند، سبکند، باید از داخل گندم جدا بشوند تا گندم ارزش خودش را پیدا کند . « و علیهم بخیلک و رجلک» با سواره و پیاده خودت بر اینها بتاز. « و شارکهم فی الاوال و الاولاد » در مال و اولاد با آنها شریک باش و به اینها وعده بده این کارهایی است که شیطان می کند. اینها انتخابات را مطمئن تر می کند. کسی که می خواهد به راه بیاید، با عبور از موانع، صلاحیت خودش را ثابت بکند، تصادفی نباید که برود مثلا بالای بالا، این خدمت به انسان است که اگر کسی می خواهد سقوط کند، از بالا سقوط نکد، افتادن از همان اوایل صورت بگیرد که استخوان های کمتری از او خُرد بشود.

زیبا جلوه دادن اعمال زشت توسط شیطان
قرآن کریم در آیات متعدد به این نکته اشاره می‌کند که شیطان هنگامی که می‌خواهد در انسان نفوذ کند و او را از راه هدایت منحرف سازد، اعمال زشت را در نظرش زیبا جلوه می‌دهد؛ به عنوان نمونه می‌فرماید: «وَ إِذْ زَیَّنَ لَهُمُ الشَّیْطانُ أَعْمالَهُمْ»؛[8] هنگامى را که شیطان، اعمال آنها (مشرکان‏) را در نظرشان زیبا جلوه داد.

گفتنی است که شیطان همواره در کمین انسان است. وقتی ببیند که انسان دست به کار خلاف می‌زند و آمادگى گمراه شدن را پیدا کرده، فوراً به سراغ او می‌رود و با وسوسه‌هاى خود هر گونه شک و تردید را در ارتکاب گناه از او می‌گیرد و آن‌کار را چنان در برابر او آرایش می‌دهد که انسان خیال می‌کند آن کار خوبى است.

شیطان اعمال انسان را به وسیله تحریک عواطف درونی مربوط به آن عمل تزیین می‌کند؛ یعنی در دل انسان می‌اندازد که فلان کار، کار بسیار خوبی است. در نتیجه انسان از عمل خود لذت می‌برد و قلباً آن‌را دوست می‌دارد. قلب آن‌قدر متوجه آن عمل می‌شود که دیگر فرصتى برایش نمی‌ماند تا در عواقب وخیم و آثار سوء و شوم آن اندیشه‌ای کند

البته، این‌کار شیطان انحصار در اعمال ندارد، بلکه شامل عقاید، افکار و اقوال هم می‌شود؛ یعنی این سه بخش(عقاید، اقوال و افعال) در قلمرو نفوذ شیطنت شیطان قرار دارد. شیطان یک فکر یا یک سخن و یا یک کار را برای انسان زیبا نشان می‌دهد، آن‌وقت انسان تصور می‌کند این‌کار که در حقیقت خلاف فطرت انسانی و تعالیم الهی است، کار خوبی است.

در آیه فوق که در ارتباط با جنگ بدر نازل شد، قرآن کریم می‌فرماید؛ در جنگ بدر نیز شیطان به سراغ مشرکان قریش آمد تا آنها را در جنگ با مسلمانان محکم‌تر کند و شک و تردید آنها را از بین ببرد. شیطان اعمال آنها را برایشان زیبا جلوه داد و آنها را وسوسه کرد که شما توان بیشترى دارید؛ تعداد شما زیاد است؛ بنابراین امکان ندارد که مسلمانان بر شما غلبه کنند. من نیز یاورتان هستم و به شما پناه می‌دهم و پیروزى شما را تضمین می‌کنم! مشرکان قریش با وسوسه شیطان باور کردند که مسلمانان را شکست خواهند داد. اما سرانجام شیطان پس از تحریک آنان در گرماگرم نبرد آنها را رها کرد و آنان در برابر لشکر خدا دچار شکست سنگینی شدند.

در آیات 18 و 83 سوره یوسف می خوانیم؛ یعقوب (علیه‌السلام) به فرزندانش گفت: «سوّلت لکم أنفسکم» کلمه «سوّلت‏» به معناى آن است که چیز زشت و قبیحى، زیبا جلوه کند. چه بسیارند افرادى که درآمدهاى نامشروعى را صرف کارهاى خیر از قبیل: مهمانى‏ها، نذرها و صله رحم و دیدار با آشنایان و مانند این امور مى‏کنند و به خیال خود عبادت می ‏کنند.

عوامل زیبا جلوه کردن، کارهای زشت  و گناهان:

یکى از عوامل اغفال ستایش‏هاى نابجاست، چنان‌که اگر والدین در برابر کار زشت کودک لبخند بزنند.
اگر افراد متملّق به مرفّهان و سرمایه‌داران بى درد «بله قربان» بگویند.
اگر در فیلم‏ها نااهلان چهره شوند.
اگر تشویق‏ها از افراد غیرشایسته صورت گیرد.
همه اینها سبب اغفال مى‏شود.

در حدیثی می خوانیم: « هرگاه فاجرى و فاسقى ستایش شود، عرش خدا به لرزه در مى‏آید: «اذا مدح فاجر اهتز عرش اللّه»

منابع:

داستان های شگفت انگیز از ابلیس و شیطان

عوامل زینت دادن رفتارهای زشت(پرسش و پاسخ)

معنای «تسویل» و «زینت دادن اعمال زشت توسط شیطان» چیست؟ 
انتهای پیام/ ت 


نوشته شده در تاریخ دوشنبه 95/11/4 توسط منیره غلامی توکلی

منیره غلامی توکلی

حادثه غم انگیز آتش سوزی در پلاسکو که منجر به فروریختن این ساختمان 17 طبقه شد، از جهات مختلف، درس ها و عبرت هایی را برای مسئولین و مردم ایران به همراه داشت. پلاسکو که تا قبل از آتش سوزی و ویران شدن، " بازار بورس لباس" محسوب می شد اکنون چون "کاخ کسرا"ی شده که از کلاف های آهنین درهم گره خورده اش، چون کنگره های کاخ کسری باید عبرت گرفت و برای شهدای آتش نشانش، آتش از مژگان فروریخت.

اکنون که 4 روز از عزادار شدن ملت ایران در غم از دست دادن آتش نشانان غیور و صف شکنان جبهه آتش و دود می گذرد. اکنون که 4 روز از بی کار شدن بیش از سه هزار نفر از کارگران زحمتکش مغازه های پلاسکو می گذرد و از آتشی که بر جان پلاسکو افتاده است، نانی برای سفره خانواده های این کارگران فراهم نمی شود!.

 اکنون که 4 روز است جمعی از آتش نشانان، امدادگران، کامیون داران و .. در بسیجی عمومی و باهمتی بالا در واقعیت به دنبال پیکره های مطهر همکاران و هم وطنان خود در تلی از خاکستر و دود و آتش، شب را به روز و روز را به شب می رسانند و در دل آروزی شنیدن صدایی از آنها را زیر خروارها خاک به آتش کشیده شده دارند!

چهارشنبه سوری

اکنون که 4 روز است بسیاری از مردم با وجودی که می دانند " اهدا خون" کمکی به شهدا و جان باختگان پلاسکو نمی کند اما در سرمای زمستان حتی برای اولین بار، در صفوف اهدا خون قرار می گیرند.

 امروز که همه ایران شده، تهران و همه تهران، قلبی است که برای پیکرهای بی جان شهدای عزیز آتش نشان می تپد و ایستگاه های آتش نشانی، گلستانی از ابزار ارادت ها و همدردی ها و سپاسگذاری های مردم غیور اعم از زن، مرد، کودک و کهن سال شده است؛  باید هوشیار بود که حادثه پلاسکو نه تنها بار دیگر تکرار نشود بلکه، ایران حادثه هایی نظیر آن را نیز دیگر به خود نبیند و سیاه پوش عزیزان آتش نشان نشود.

ابراز همدردی کردن بودن معرفت و بدون برنامه ریزی برای آینده ای که در آن کمترین خطاها و اشتباهات عمدی، نه تنها فایده این ندارد بلکه تأثیر و تأثر انسانی را نیز دستخوش اتهام " جهالت "خواهد کرد.

تا آخرین چهارشنبه سال که به "چهارشنبه سوری" معروف است و در آن به جای جشن و دورهم نشینی، " فستیوالی از آتش" و احیاناً  پیکرهایی سوخته باقی می ماند! 8 چهارشنبه باقی مانده است و این فرصتی است برای مردم که علاوه بر تقدیم گل و اشک به ایستگاه های اتش نشانی سراسر کشور و همدردی با خانواده های شهدای آتش نشان، فهم خود را که برگرفته از فرهنگی غنی است با " نه گفتن به بمب و نارنجک و فشفشه و .. " نشان دهند.

آخرین چهارشنبه سال 1395 باید چهارشنبه ای بدون بمب و نارجک باشد تا همسر، فرزند، مادر و خواهر و .. آتش نشانی که در ایستگاه های آتش نشانی شیفت دارد، با اطمینان از شعور ملی ملت ایران، در این جشنی ملی شاد بوده و شب با خیالی آسوده چشم بر هم بگذارد.

صدای آژیر هیچ وقت سبز نیست! صدای آژیر هیچ وقت پیام شادباش ندارد.. آژیر اعلام خطر است، اعلام وضعیت قرمز است و اگر این آژیر ماشین آتش نشانی باشد، قرمزی اش از رنگ آتشی است که خانواده ای را سیاه پوش می کند!

ساختمان در حال اشتعال، ماکتی نیست، ساختمان در حال فروریختن تماشایی نیست! ساختمانی که می سوزد، ماشینی که آتش گرفته و فردی که مجروح شده و انسانی که از درد و غم فریاد می زند ... لوکیشنی برای عکس برداری و ثبت خاطره ای به یادماندی محسوب نمی شود! پس بعد از پلاسکو بستن راه ماشین آتش نشانی و عکس انداختن از صحنه آتش سوزی و در دست و پای آتش نشان چرخیدن را برای خود ممنوع کرده و آن را نشانه حماقت بدانیم. حماقتی که می تواند فاجعه ای چون ساعات اولیه سوختن ساختمان پلاسکو را تداعی کند.

فارغ از این صحبت ها آنسوی آب ها در لنگه دنیا ، رئیس جمهور جدید آمریکا " ترامپ " در مراسم تحلیف خود گفت: « آمریکایی، کارگر آمریکایی استخدام کند و جنس آمریکایی بخرد » و این سوی در کشور ما ایران سال هاست که شعار اقتصاد مقاومتی حمایت از سرمایه و کار ایرانی در حد یک شعار باقی مانده است. تلخی حادثه پلاسکو را در نزدیک ترین ایام به سال نو با خرید البسه و در اقدامی گستره تر خرید تمام کالاهای ایرانی با حمایت از کارگران ایرانی کم تر کنیم.

انتهای پیام/ غ



نوشته شده در تاریخ یکشنبه 95/11/3 توسط منیره غلامی توکلی
80 درصد از فرزندان زنان کارمند دارای مشکلات تغذیه و خلأ عاطفی هستند

دورکاری و کاهش ساعت کاری زنان شاغل، لازمه استحکام خانواده و سلامت جامعه

منیره غلامی توکلی

رسیدگی به خانه و خانواده، انجام به موقع و درست وظیفه ی مادری و همسری، معاشرت با سایر اقوام و خویشاوندان، بازنگری به خود و تجدید قوای روحی و جسمی از دغدغه های اصلی زنان شاغلی است که زندگی مشترک تشکیل داده اند. گاهی گفت وگوی زنان شاغل در محل کار با سایر همکاران که هنوز پا در زندگی مشترک نگذاشته اند و بازگو کردن دغدغه هایی که همواره در بیشتر ساعات کاری فکر آنها را به خود مشغول کرده است، باعث می شود که « ترس از تشکیل زندگی مشترک » مانع تصمیم گیری دختران برای ازدواج شود.

اکثر بانوان شاغل، فرزند کمتری دارند و کمتر می توانند با اقوام معاشرت کرده و در جمع های خانوادگی و مسافرت های گروهی شرکت کنند، آنها به حداقل تفریح که شاید یک خرید در کوتاه ترین زمان ممکن است و یا سفری که بیشتر جنبه کاری دارد بسنده می کنند و با بیان کردن تمام محدودیت های خود، مشکلات خانه داری همراه با اشتغال را به صورت نقلی نسل به نسل به سایر دختران و بانوان جوان انتقال می دهند و کم کم « سبک زندگی زنان شاغل خانه دار » به عنوان سبکی لایتغیر به وجود می آید.

یکی از دلهره های و نگرانی های زنان شاغل خانه دار، سازگار کردن شرایط اشتغال با وظایف نقش های همسری و مادری است، چیزی که اگر نتوانند از عهده آن به خوبی بر آیند احساس " ناکارآمدی" را در آنها تقویت کرده و باعث ضعیف شدن اعتماد به نفس آنها می شود و همین امر باعث می شود که بازدهی آنها چه در محل کار و چه در خانه کم شود.

به طور کلی می توان گفت تشابه در ساعات اشتغال بین زنان و مردان، از مصادیق بارز خشونت علیه خانواده است، خشونتی که باعث می شود در فراسوی استقلال مالی و حضور اجتماعی – اقتصادی زنان در جامعه آنها را دچار آسیب هایی چون

 


اشکال در ایفای نقش های خود در منزل

انتقال خستگی ناشی از شغل به خانه و عدم آمادگی جسمانی و روانی برای برآوردن نیازهای روانی، عاطفی اعضای خانواده

عدم سرپرستی و نظارت مستقیم فرزندان در منزل، محله و مدرسه و غفلت از نیازهای آن ها او

پیامد هایی نامطلوب اشتغال مادر بر رشد جسمانی و روانی فرزندان

افتادن سنگینی کارهای منزل بر دوش شوهر و فرزندان

براورده کردن نیازهای کلامی و عاطفی خود در محل کار و کم شدن گفتمان بین اعضای خانواده

صرف شدن انرژی روانی شخص بیرون از منزل و کوتاهی نسبت به او وظایف خانه داری

کم میلی به بچه دار شدن یا اکتفا به فرزند کمتر

دستیابی به استقلال مالی باعث سستی روابط زناشویی می شود

مخدوش شدن جایگاه پدر در بین فرزندان پسر به دلیل استقلال مالی مادر خانواده

محروم شدن فرزندان دختر از یک الگوی جنسیتی مناسب

اشکال در ایفای نقش جنسی فرزندان پسر (اگر جایگاه پدر در خانواده سست باشد)

دوگانگی در تربیت فرزندان

عدم فرصت کافی برای پخت و پز و استفاده بیش از حدّ از غذاهای آماده و گاه ناسالم

زنان شاغل، بیشتر توانمندی و خلاقیت خود را در محیط شغلی خود به کار می گیرند و در نتیجه نمی توانند به شکل مطلوبی در مورد همسر و فرزندان به کار گرفته و به نشاط و پویایی خانواده بیفزایند

خطر  پیری زودرس، افسردگی و مشکلات جسمانی و روانی برای زنان شاغل

نداشتن فرصت برای استفاده از رسانه های اجتماعی و خدمات فرهنگی و هنری

بروز اشکال در رفت وآمد و ارتباط با بستگان و دوستان

عدم فرصت کافی و مناسب برای همنشینی و هم صحبتی با فرزندان و دفع آنها با راهکارهای مختلفی چون در دسترس قرار دادن رایانه و خوراکی ..

احتمال آسیب پذیر ی اخلاقی زنان شاغل به خصوص در محیط های کاری که با مردان در تعاملند بیشتر هستند

احساس گناه، مهم ترین احساس منفی مادران شاغل است که به علت نگرانی از عدم حضور در کنار فرزندش ایجاد می شود

احساس بیهودگی و بی ارزشی نیز می تواند از آسیب های مادران شاغل باشد، چرا که احساس می کنند از آنها قدرشناسی لازم صورت نمی گیرد

از پیامدهای جدّی اشتغال طولانی مدت زنان، تغییر در ارزش ها و اولویّت هاست

برای بسیاری از افراد محل کار جایگزین خانه یعنی بهشت امن، مرکز معنا و مفهوم زندگی و منبع ارزشمندی خود می گرد

 انگیزه کمتر برای ازدواج

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

به هر حال از جامعه زنان ایرانی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با انقلاب فرهنگ و علمی در قشر خود رو به رو هستند نمی توان این انتظار را داشت که دست از حضور اجتماعی خود برداشته و به قولی پستو نشین شوند! اما به همین اندازه هم نمی توان از آنها انتظار داشت که خانه و خانواده را رها کرده و خود را غرق در آسیب های اجتماعی و خانوادگی و فردی دور شدن از وظایف فرزندی، همسری و مادری کنند.

به طور قطع یکی از مهم ترین دلایل بالا رفتن آمار طلاق بین بانوان، افزایش آماز زنان سرپرست خانوار، بالا رفتن سن ازدواج، کم شدن آمار زایمان سوم، بالارفتن آمار خیانت مردان نسبت به زنان و زنان نسبت به مردان، زیاد شدن خشونت های روانی علیه مردان و .. همگی به خاطر دور شدن زن از وظایف ذاتی و جنسی خود است. وظایفی که گویا نه تنها مورد بی مهری کف جامعه زنان قرار گرفته بلکه در گرفتار سیاست گذاری ها و سخن پراکنی های برخی از مسئولان و اندیشمندان این حوزه هم شده است.

برای بالا بردن سطح توانمندی زن شاغل خانه داری که در جایگاه های تخصصی مشغول به خدمت رسانی است، باید استرس ها و اضطراب های و دغدغه های او و خانواده اش را کم کرد و کوتاه کردن ساعت حضور زنان در محل کار یکی از مهم ترین این اقدامات است.

فراهم کردن شرایط دور کاری، کم کردن ساعت کاری بانوان و حتی در برخی از مشاغل " پاره وقت " کار کردن، افزایش مرخصی زایمان، تعطیلی مادران همراه با فرزندان زیر 15 سال ،  فراهم کردن شرایط برای نگهداری فرزندان در نزدیک ترین مکان به محل کار او – مهدکودک -، امتیاز قائل شدن برای بانوان شاغلی که بیش از دو فرزند دارند .. از راه کارهای مؤثر برای استفاده بهینه از توانمندی زنان در عرصه اقتصادی و مشارکت های اجتماعی و همچنین حفظ بنیان خانواده آنها است.

همچنین، تحقیقات جدید نشان می‌دهد اگر شرکت‌ها علاقه دارند که کارکنان با استعداد زن آنها استرس کمتری داشته باشند، گاهی به آنها اجازه بدهند تا در خانه کارهای شرکت را انجام دهند.

اما اواخر سال 1392 بود که شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفته بود : « بخشنامه‌ ای که در خصوص دورکاری کارمندان در دستگاه‌ها وجود داشت با اخذ نظر دستگاه‌های اجرایی فاقد کارایی و نتیجه ارزیابی شد که البته این موضوع تنها در مورد زنان شاغل نبود و مردان را هم شامل می‌شود.

وی ادامه داد: نظر کمیسیون فرعی اجتماعی دولت این بود که سازمان مدیریت برنامه‌ریزی زیرساخت‌های لازم برای اجرای درست این موضوع را فراهم نکرده است و به همین دلیل از سوی کارمندان با استقبال مواجه نشد و این بخشنامه تا انجام کار‌ کارشناسی دقیق و فراهم آوردن زیرساخت‌ها متوقف شده است تا به طور کامل در مورد آن تصمیم گیری شود.

معاون رئیس جمهور در امور زنان اظهار داشت: اگر در خصوص مفید بودن این بخشنامه به نتیجه قطعی رسیده نشود اجرای آن به طور کامل لغو می‌شود.»

زهرا اسدنژاد بانوی کارمندی است که مادر یک دختر 10 ساله و پسری 8 ساله است او در گفت وگو با خبرنگار طنین یاس می گوید: تمام نیرو و نشاطی که اگر بعد از 15 سال کار کردن برایم باقی مانده است، در محیط کار صرف می کنم و در خانه نیز سعی دارم بیشتر از توان خود به کارهایم رسیدگی کنم همین مسئله فشار شدید روحی و جسمی به من وارد می کند.

وی با بیان اینکه به راستی مادران شاغل برای بالا بردن کیفیت کار خود در خانه با زحمت مواجه هستند و شاید به آن صورتی که مورد نظر خودشان است نتوانند به فرزندان و کارهای خانه رسیدگی کنند، گفت: این دلخوری و عدم رضایت از کار باعث افسردگی و در نهایت ززمینه‌ساز بروز اختلاف و مشکل بین ما و شوهر و فرزندان مان می‌شود.

بنابرگفته کارشناسان 80 درصد از فرزندان زنان کارمند دارای مشکلات تغذیه و خلأ عاطفی هستند چرا که مادران خسته به خانه می آیند و حوصله برای آنها ندارند دور کاری توصیه و گسترش آن می تواند برای زنان مفید باشد از طرف دیگر کاهش ساعت کاری زنان در بخش دولتی و خصوصی موجب بالا رفتن کیفیت کار آنها در منزل و محل کار خواهد شد که این امر به نفع جامعه است  زیرا دورکاری و کاهش ساعات کار زنان در بیرون از منزل در کاهش آسیب‌های اجتماعی و مشکلات خانوادگی مؤثر است چرا که حضور غیر ضروری زن در بیرون از منزل باعث ایجاد ناهنجاری می‌شود.


انتهای پیام/ غ



نوشته شده در تاریخ شنبه 95/11/2 توسط منیره غلامی توکلی
<      1   2   3      
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک