سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قلمدون
 
این وبلاگ به کمپین *من عاشق محمد(صلّی الله علیه و آله و سلّم) * هستم، پیوست

 

پست موقت :
محسن بن حسین (ع)
مادر محسن بن حسین علیه السلام
   او یکی از همسران و یا شاید یکی از کنیزان ام­ولد امام حسین علیه السلام بود که در صحرای کربلا حضور داشت. در منابع و مصادر تاریخی نامی از او و پسرش محسن به ثبت نرسیده است؛ اما صاحب کتاب "معجم البلدان" بر این اعتقاد است که:

«هنگامی که اهل بیت امام حسین علیه السلام را به سوی شام به اسارت می­بردند در طرف غربی«حلب» در کنار کوهی به نام«جوشن» یکی از همسران امام علیه السلام حمل خود را سقط کرد. در این کوه معدن مسی قرار داشت که اهالی آن جا از آن مس سرخ استخراج کرده به اطراف می­فرستادند و از این طریق صاحب ثروت فراوانی می­شدند. این بانو از کارگران آنجا آب و نان طلب کرد؛ اما آنان نه تنها از دادن آب و غذا به ایشان امتناع کردند بلکه لب به دشنام نیز گشودند. پس آن بانو با دلی دردمند در حق آنان نفرین کرد. از آن پس، معدن مس از کارآیی افتاد و دیگر سودی عاید صاحبانش نکرد.»

 

[15]-الحموی، پیشین، ج2، صص186 و 284.          کلیک کنید

گل تقدیم شما
اسامی همسران امام حسین ـ علیه السلام ـ را به همراه فرزندان هر کدام نام ببرید؟
گل تقدیم شما
و بسیاری از منابع دیگر /
انتهای پیام/


نوشته شده در تاریخ جمعه 92/8/24 توسط منیره غلامی توکلی

نگاهی بر ایتام نوازی حسین بن علی(ع) و نواخته شدن ایتام وی قبل و بعد از عاشورا

قملدون:

تاریخ خیام، ابا عبدالله الحسین را می توان به قبل از ظهر عاشورا و بعد از ظهر عاشورا تقسیم کرد. دو دفتر سپید و سرخ، با دو سرفصل1) حفظ حریم و امنیت بانوان و کودکان با حضور علمدار دشت کربلا و سایر مردان لشکر خوبان و 2) شکسته شدن حریم و امینت بانوان و کودکان با کشته شدن علمدار و سایر یارانش...


خیمه های امام حسین ع    گل تقدیم شما  خیمه های امام حسین ع

 

بارقه های امید تا غروب خورشیدگون سید اهل بهشت، همچنان باقی است تا زمانی که ذوالجناح با سری افکنده به سوی خیمه گاه می آید و دفتر سپید، آخرین برگش در آتش قهر و کین یزیدیان ورق که نه! می سوزد.

 کودکان بیش از همه دل نگران و گریانند، تجربه ای سخت است هموار کردن درد یتیمی با درد تازیانه و پاره شدن گوشواره ها...

 کاروان اسرا که به راه می افتد، دفتر سیاه هم به تاریک ترین ورق های خود می رسد.

کاروانیان علاوه بر زخم های سر و صورت و تاول های نشسته بر پا به دل دردی ناگفته و به سر سؤالی بزرگ دارند...

 اگر به راستی ما یتیم هستیم پس کو دست نوازشی و کجاست نگاه مهربانی که بنی هاشم بخصوص خاندان امامت بر ایتام داشتند.
ادامه مطلب...

نوشته شده در تاریخ پنج شنبه 92/8/23 توسط منیره غلامی توکلی

 

حضور زنان در کاروان حسینی عملیاتی روانی علیه امویان
قلمدون:

چرایی حضور زنان در کاروان حسینی و عاشورا

 

 

آری حضور زنان در کاروان حسین بن علی (ع) از ابتدای سفر با بصیرت و آگاهی از نقش بی بدیل آنها در صحنه عاشورا و اتفاقات بعد از آن بود و امام حسین (ع) در ادامه جریان اکرام زن مسلمان، احیای دین اسلام، نشان دادن پتانسیل وجودی زن در حضور به عنوان سرباز مدافع اسلامی ، پیروزی همه جانبه در عملیات روانی علیه امویان؛ زنان را همراه خود به دشت نینوا برد تا زنان کاروان حسینی به عنوان فاتحان زنده قیام عاشورا و حامیان و مشوقان و راویان جنگ بین حق و باطل تا همیشه تاریخ چون الگویی بی نظیر ماندگار بمانند.

 

 

  ادامه مطلب...

نوشته شده در تاریخ سه شنبه 92/8/21 توسط منیره غلامی توکلی

صدرا از ذوق رفتن به هیئت نمی داند بخندد یا گریه کند!

شاید خنده او از هزاران گریه ما که برای حاجات خودمان است مقبول تر باشد!

در ناخودآگاه انسان پاک، واقعه عاشورا «احلی من العسل» هست و در آن «سرّ "ما رأیتُ الّا جمیلاً " » را معنا می کنند.


عزاداری به سبک کودکانه - صدرا نجفی

ادامه مطلب...

نوشته شده در تاریخ سه شنبه 92/8/21 توسط منیره غلامی توکلی

زنان حاضر در کربلا قدرت نرم قیام عاشورا

زنان عاشورایی

 

در لحظه لحظه حادثة آن ساعات پر التهاب می توان عطر خوش غیرت، آزادگی، شجاعت، شهادت طلبی، بزرگی مقام زن، همدوش بود مرد و زن و… را در رفتار بانوان حرم حسینی و خیام نظاره کرد. به گونه ای که می توان گفت: در این واقعه لشکریان حسین بن علی (ع) همزمان قدرت نرم را در خیام و جنگ سخت را در میدان مبارزه با انگیزه هایی متعالی به منصه ظهور رسانیده بودند. از یک طرف مردان در عرصه جنگ سخت به نبرد پرداختند و به شهادت رسیدند، و از طرف دیگر این زنان بودند که در عزیمت مردانشان و تحمل سختی ها در کوران حوادث صبر را معنا بخشیده و در اسارت هم پیام عاشورائیان را به جهانیان ابلاغ کردند و قهرمان جنگ نرم شدند.

اگر چه نمی توان مدعی این شد که منظور از نقش زنان در حادثة عاشورا، تکلیف و مشارکت زنان در جهاد بوده است اما در جریان عاشورا و حوادث بعد از آن زنان به ویژه حضرت زینب (س)  نشان دادند «زن می‏تواند با قدرت بی بدیل در جریان سازی بیداری اسلامی، هموار کردن مسیر جهاد برای مرد، ایجاد شور و انگیزه دفاع از اسلام، تحمل سخت ترین فشارهای روحی و اقتصادی، مدیریت بحران در نبود مردان، حفظ ارزش های اسلامی و اخلاقی، خطیبه خوانی و روشنگری سیاسی و اجتماعی، ادامه مبارزه با باطل در قالب روایتگری و کنار زدن نقاب از چهره دشمن و حتی دست به اسلحه بردن و جنگیدن با دشمنان نظام... سربازی جان برکف در خطوط مقدم و یا عرصه های پشت جبهه باشد و بزرگترین حماسه ها را خلق کند.» از این رو، حادثة عاشورا فرصتی بود تا  قدرت، عظمت و جایگاه بلند زن در دفاع از اسلام و ولایت به تصویر کشیده شود.

ادامه مطلب...

نوشته شده در تاریخ دوشنبه 92/8/20 توسط منیره غلامی توکلی
<      1   2   3   4      >
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک