وقتی زمین مدرسه قطعه ای از بهشت می شود
بهمن سال 1365/ مدرسه زینبیه امروز حال و هوایی دیگر دارد . از هفته پیش دانش آموزان کلاس ها را تزئین کرده اند و با شور و شوق بسیار زیادی در تدارک برنامه های دهه فجر، بخصوص سالروز ورود امام خمینی به میهن هستند . از روزها پیش رادیوهای بیگانه خبر بمباران هوایی این مدرسه را در بوق و کرنا کرده است اما ...........
انگار کسی باورش نمی شد ! نه شاید هم در آن دوران حمله هوایی و صحبت های بی اساس و شاید هم شایعه های بسیاری که وجود داشت این گمان زنی را کم رنگ تر می کرد . .....
صبح روز دوازدهم مدیر مدرسه هم دلمشغولی بسیاری داشت . خانواده ها هر کدام در صدد این بودند که دخترانشان را از رفتن به مدرسه منصرف کنند اما دل های مشتاق دختران و برنامه های بسیاری که برای نختسین روز از چشن های پیروزی انقلاب اسلامی تدارک دیده بودند مانع می شد .
وقتی برگ های تقویم 26 سال پیش را ورق می زنی و یا به پای صحبت های هر کدام از خانواده های دانش آموزان محصل در دبیرستان زینبیه که می نشینی ، متوجه می شوی که این دختران دل از دنیا کنده بودند و هر کدام به نوعی عزل های عاشقانه معبود می خوانند . یکی خواب شهادت می دید و دیگری وصیت نامه نوشته بود . آن یکی معصومانه از خانواده و دوستان خداحافظی کرده بود و حلالیت طلبیده بود و یکی دیگر اشتیاق عجیب و احساس باور نکردنی در این روز داشت .
خلاصه دبیرستان زینبیه که کانون حمایت های مردمی به رزمندگان جبهه های هشت سال دفاع مقدس بود ، قطعه ای از بهشت را می مانست که بر روی زمین، محلی برای عروج فرشتگان زمینی به ملکوت شده بود .
ساعاتی از حضور بچه ها نگذشته بود که آسمان درهایش را به روی فرشتگان باز کرد ...... دل آسمان شکافت و بمب ها بر سر دانش آموزان ریخته شد . حیاط مدرسه از سرخی خون 38 دانش آموز رنگ شرافت گرفت و دبیرستان زینبیه شهرستان میانه سکوی پرواز پرستوهای عاشق به ملکوت شد ......
از میان این دانش آموزان ایران قربانی با دفترچه ای از یادداشت ها و اشعار زیبایش می تواند بیش از هر کس دیگری حال و هوای دانش آموزان و احساسشان را برایمان بازگو کند .
در بخشی از دست نوشته های این شهید بزرگوار آمده است :
خدایا برای من دوستانی انتخاب کن که نه تنها برای من دوست بلکه معلم باشند .
در اندوه ها تسکین دهند و مرا همیشه نهی از منکر کنند از راه خطا نهی و به راه راست هدایت کنند . خدایا دلم را به یاد تو اندازند و با بتها در آویزند.
بار الهی مرا یاری کن همیشه دوستانم را به راه راست که همان راه توست دعوت کنم و خدایا محبت و مهر و دوستی را میان من و دوستانم برقرار ساز که این سه چیز باعث محکم شدن دوستی می شود.
بارالهی دوستان و من را یاری کن به پدر و مادر خویش خدمت کنیم و اگر غیر راه تو را بروند و باعث شوند ما نیز غیر راه تو را رویم آنان را به راه توحید دعوت کنیم و اگر هدایت نشدند فرمان تو را به اجرا در آوریم .
خدیا، پروردگارا و ای بخشنده ترین بخشنده ها بر دوستان صدیق و پزهیزگار و انساندوست و حق جوی خود درود فرست و آنان را همیشه یاور باش قلبشان را پر دود و سینه شان را آتش افروز و خشم آنها را خشم خود قرار بده .
و خدایا اسلحه های آنها را بر سینه شرک و نفاق و کفر برُِان کن و آنان را همیشه موفق گردان و به آرزوهای تکامل دهنده شان برسان، و در زندگی موفق و پیروز گردان و هم در این دنیا و هم در آن دنیا نجاتشان ده ، دلهاشان را از این دنیا بِبر و قلبشان را به خودت نزدیک گردان .آمین
و بار خدایا بر محمد و ال او که بهترین دوستان تو بودند درود بفرست و مرا از بهترین و پاکترین دوستان خود قرار بده ای توانا ترین تواناها
62/04/05
تأثیرات متقابل زن و انقلاب اسلامی در فرمایشات مقام معظم رهبری - برداشت6
انقلاب اسلامی ایران نقش بسزایی در تبیین جایگاه زن در نظام اسلامی و تغییر نگرش اجتماعی او داشت . زنان در پیروزی انقلاب اسبلامی نقش بسزایی را ایفا کرده و در تثیت آن مؤثر بوده و تحکیم آن نیز بر بصیرت زن مسلمان ایرانی وابسته است . زن به عنوان مدیر فرهنگی و فکری یک خانواده می تواند مایه بقا و تداوم بسیاری از ارزش های فرهنگی ایران و اسلام باشد . از این رو در سی و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بر آنیم تا با بازخوانی صحبت های مقام معظم ولایت ، امام خامنه ای ؛ بار دیگر تأثیر متقابل زن و انقلاب اسلامی را یادآوری و بر نقش زنان در پیروزی انقلاب و تأثیر انقلاب در احیا هویت زن مسلمان ایرانی تأکید کنیم .
نقش زنان در انقلاب زیاد بوده است . پس از پیروزی انقلاب تا امروز هم واقعا بانوان کشور در همه صحنه ها خیلی نقش داشتند و این حادثه خیلی بزرگ و شگفت آوری است . تصور من این است که بانوان در دوره پیش از آنچه که در بعضی از خانواده ها ممکن بود مورد ستم سیاسی و فرهنگی بودند؛ بیش از آنچه که در بعضی از خانواده ها ممکن بود مورد ستم قرار بگیرند .
بجای نقش آفرینی ، آنها را به بیکارگی و به ابتذال سوق می دادند .
انقلاب حقیقتا میدانی باز کرد و خانم ها بیش از آقایان در این قضیه فعالیت و حماسه خلق کردند .
دیدار با جوانان در ایام الله دهه فجر 77/11/12
دانشگاه اسلامی و رسالت دانشجوی مسلمان ج 4، ص
سلام
آسمان ستاره باران می شود
عرش از نور خدا پر می شود
گوهری از نور حق و از بهشت
بر زمین گویا که مهمان می شود
عید و شادی بر جهان بر پا شود
در زمستان چون بهاری می شود
بفرست درود و صلوات بر مقدمش
چون شب میلاد محمد(ص) می شود
پی نوشت رمضون :
امروز عصر امتحان داشتم و عجب! امتحان سختی بود. سؤالات استاندارد نبود . طول برخی از سؤالات بیش از سه خط بود ! خلاصه وقت برگشتن غروب شده بود و من دیدم خورشید حال و هوای دیگه ای داره انگار دلش می خواد در چشن میلاد پیامبر شرکت کنه و جمع کردن دامن پر نورش براش سخته از آسمون عکسی انداختم تا اگه خودش نیست حداقل عکسش تو جمع ما باشه
جمل گرایی ، تجمل گرایی است اگر منظور از "تجمل گرایی ممدوح" همان زندگی متوسط است پس باید سعی شود اسمش عوض و با ارائه برخی از ادله های بی اساس و واهی قبح آن در جامعه کم رنگ نشود .
حجت الاسلام سید کاظم بدری استاد حوزه و دانشگاه در تعریف لغوی تجمل گرایی گفت : تجمل گرایی اصطلاحی است مرکب از دو واژه «تجمل» به معنای خود را زینت دادن و آراسته شدن و «گرایی» به معنای میل و رغبت کردن؛ پس تجمل گرایی به معنای رغبت کردن و توجه به ظواهر زندگی است که کم و بیش در هر زندگی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه تجمل اگر به معنای زیبا جلوه کردن و مرتب و منظم بودن و رفع نیازهای زندگی و عدم فقر در نظر بگیریم ، تنها ممدوح و ستایش شده هم از نظر دین و هم از نظر عرف است بلکه می تواند اثرات مطلوبی چون اتکا به نفس، اظهار بی نیازی در برابر مردم و حفظ عزت نفس بگذارد .
این استاد حوزه علمیه امام القائم ادامه داد : اما اگر تجمل گرایی را به معنای اسراف و تبذیر طبق چشم و هم چشمی عمل کردن و ریخت و پاش های بی مورد در نظر بگیریم مذموم و مورد نکوهش دین و مردم است و اثرات نامطلوب روانی فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی به دنبال خواهد داشت. که از آن جمله می توان به تربیت فرزندان زیاده خواه، فخر فروشی، غفلت از یاد خدا، از بین رفتن صمیمیت بین افراد و ... اشاره کرد.
وی با تأکید براینکه متأسفانه در فرهنگ لغات عامه تجمل گرایی همیشه با اسراف و توجه بی حد و حصر به آراستگی ظاهری خود و محیط اطراف همراه بوده است اظهار داشت : اخیرا واژه ای با عنوان "تجمل گرایی ممدوح "در رسانه ها به چشم می خورد که اصلا پسندیده نیست ما به هیچ عنوان تجمل گرایی ممدوح که از نظر دین و قرآن مدح شده باشد نداریم . تجمل گرایی ، تجمل گرایی است اگر منظور از "تجمل گرایی ممدوح" همان زندگی متوسط است پس باید سعی شود اسمش عوض نشود .
حجت الاسلام سید کاظم بدری با بیان اینکه اگر منظور تجمل گرایی با درصد پایین تر است؛ اصلا مطلب صحیح و درستی نیست افزود: بهتر است قبح تجمل گرایی با چنین ادله های بی اساس و واهی در سطح جامعه از بین نرود.
وی در ادامه تجمل گرایی را سر منشاء مشکلات بسیاری از قبیل بیماری های روحی و روانی ، حسادتها ، چشم و هم چشم ها ، سکته ها و مرگ های ناگهانی دانست و گفت: عدم نشاط و شادابی در زندگی ، مدگرایی جوانان و رواج فساد اخلاقی ، مشکل شدن ازدواج جوانان ، مجرد گرایی ، معلول عدم رضایتمندی افراد از زندگی و گرایش آنها به تجملات است .
این کارشناس علوم دینی با تأکید بر اینکه، توجه بیمارگونه به ظاهر زندگی و وارد شدن به وادی اسراف و تلاش در جهت داشتن زندگی های پرزرق و برق ، قاتل روح معنوی خانواده است که بنیان خانواده به خاطر آنها شکل گرفته اظهار داشت : به نظر می رسد دشمنان دین و حتی بشریت که از راههای گوناگون به مقابله با اسلام پرداخته اند با سوق دادن فرهنگ جامعه مسلمانان به سمت تجمل گرایی به دنبال انحطاط کانون خانواده و سست کردن پایه های نظام اسلامی هستند.
وی ادامه داد ، حال که توطئه دشمن برای ما آشکار است باید به مقابله و مبارزه با این پدیده شود دست زد و به مصداق آیه واعدوالهم ما استعطتم من قوه با تمام توان این کار باید انجام داد . فلذا از دستاندرکاران فرهنگی جامعه و کشور مخصوصا رسانه های سمعی و بصری و بالاخص صدا و سیما می خواهیم تا به مبارزه با این جریان ضد فرهنگی اقدام کنند .
پی نوشت رمضون :
وقتی افراد یک خانواده، صرف جو باشند، می دانند از نعمت های خدادادی چگونه بهره بگیرند ودر زندگی ، میانه رو باشند.آنان حتی با بازیافت برخی از وسایل دورانداختنی بی خطری که کاربرد نخستین آنها تمام شده است، به سوی صرفه جویی قدم بر می دارند.در چنین خانواده ای ، بخش بالایی از بودجه خانواده به جای اینکه دور ریخته شود، دوباره به چرخه زندگی وارد می شود و راه را برای پیشرفت و زندگی و بهره بردن هموارتر می کند