سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قلمدون
 
این وبلاگ به کمپین *من عاشق محمد(صلّی الله علیه و آله و سلّم) * هستم، پیوست

استفاده از قلیان را با غلیان احساسات مجاز ندانید

عرضه و استفاده از قلیان که در سال های اخیر مورد توجه و اقبال جوانان قرار گرفته مسئله ای است که عواملی چون کم هزینه و در دسترس بودن، نبود قوانین کافی و ضمانت اجرایی لازم این قوانین و همچنین سیاست های یک بام و دوهوای مسئولان آن را رونق داده است. حال انتظار ما از مسئولان این که با اظهار نظرهای غیر مسئولانه آتشی را که نمی توانند خاموش کنند شعله ور تر نسازند.






هرگاه سخن از اعتیاد و فرد معتاد به میان می آید ناخودآگاه ذهنمان به سمت  انواع مخدر های سنتی و صنعتی می رود و مصرف کننده این گونه مخدرها را معتاد به شمار میاوریم  . اگر سوال شود که چرا تنها مصرف مخدرهای مانند تریاک ،کراک ،کوکاین و شیشه .... جز اعتیاد بشمار می آوریم و فرد مصرف کننده را معتاد می نامیم ؛ شاید پاسخمان این باشد دفعات و میزان  مصرف و زیان مالی و جانی که فر به خود ،خانواده و جامعه می زند دلیل این بر چسب  است که تاحدودی می تواند پاسخ قانع کننده ای به نظر برسد .

حال نکته ای که باید در مورد  آن تأمل بیشتری کرد، عرضه و استفاده از قلیان با انواع تنباکو های طعم دار است که در سال های اخیر مورد توجه و اقبال جوانان  قرار گرفته ..  و عواملی همچون کم هزینه بودن، در دسترس بودن ، نبود قوانین کافی  و نبود ضمانت اجرایی  لازم این قوانین در ارتباط با  عرضه کنندگان و مصرف کنندگان  و همچنین  سیاست های یک بام و دوهوای مسئولان  در این امر؛ سبب رونق و گسترش استفاده از قلیان در بین قشر جوان  شده است .

در مورد  عدم ضمانت اجرایی قوانین مربوط به این امر می توان به   قانون منع استفاده از قلیان در قهوه خانه ها و مکان های تفریحی اشاره کرد  در صورتی که  اگر این قانون به طور کامل اجرای می شد، نه تنها دیگر هر روز شاهد اظهار نظرهای متفاوت و ضد نقیض  از مسئولان ذی ربط در این مورد نبودیم بلکه در کمال تأسف نمی دیدیم که در فرهنگ متعالی مردم ایران کهن که ریشه در تمدنی کهنسال دارد  یک ضد ارزش  به ارزش بین جوانان تبدیل شده است.

اما در کنار تمام این اتفاقات نامبارک، اظهارات برخی از مسئولان که نه تنها در تقبیح این گونه اعمال و هنجارشکنی ها سخن نمی رانند بلکه  نوعی مشوق و حمایت مستقیم درجهت ترویج این امر محسوب می شود، بسیار تعجب آور و ناراحت کننده است.

اظهار نظرات رییس اسبق آموزش و پرورش که باید دغدغه مند مسائل فرهنگی، تربیتی و آموزشی باشد دیگر جای هیچ گونه حرفی برای ما نمی گذارد.

اظهار نظری که شاید بیشتر زنان قلیان کش را مورد هدف قرار  داده است و  از حقوق آنها دفاع می کند !! موجب شکسته شدن  قبح  استفاده از قلیان در بین  زنان جامعه  به عنوان مادران و همسران است.

دختر جوان، همسر جوان و مادری که کودکی شیرخوار یا جنینی در شکم دارد در این اظهار نظر استثنی نشده است.

از بعد اجتماعی این قضیه که بگذریم, جناب نجفی یا اطاعات کافی در مورد ضررو زیان مصرف اینگونه مواد بر ریه و دستگاه تنفسی ندارند !! یا اصلا به ذهنشان نرسیده است که دختری که اکنون برای تفریح در تفرجگاه در هوای آزاد با دود  قلیان شادی اش را نشان می دهد و قلیان می کشد، فردا  در تنهایی و در برابر کوچک ترین پیش آمدی به  سیگار و پک های آن پناهند می شود و وای به روزی که چیزی بزرگ تر اذیتش کند در این صورت دیگر نیازی به پک زدن نیست بلکه مواد قوی تری روی کار خواهند آمد تا حقش را با خودکشی از خود بگیرد.

این دختر همان مادر فرزندانی است که باید سالم باشد تا بتواند جنینی سالم را در بدن خود رشد داده و باید درست تربیت شده باشد تا بتواند جامعه ای متعالی را تربیت کند .

مردم فهیم انقلاب اسلامی از مسئولان در  سخنرانی هایشان این توقع را دارند که مسئولانه اظهار نظر کنند ؛چرا که متأسفانه امروزه قشر خاصی از بانوان با انگیزه های مختلف اجتماعی و فرهنگی و روانشناسی گرایش به استفاده از قلیان را دارند .

و آنچه در این بین  باید یاد آور شد ؛  باورهای سنتی و  برداشت های سطحی  است که در این رابطه وجود دارد . باورهایی که خطر و مضرات استفاده از قلیان را کم و ناچیز می شمرد و گاهی نیز حتی کمتر از سیگار !!

باید گفته شود که تنباکوهای طعم دار  به دلیل مواد شیمایی  که در طمع بخشی آن  استفاده می شود  و  همچنین عبور این مواد شیمیایی  از آب تأثیرات مخرب تری برای فرد دارد و هم اکنون درکشور سالانه  6  نفر در اثر مصرف اینگونه دخانیت به بیماری های قلبی عروقی و تنگی تنفس و انواع سرطان ها مبتلا می شوند و هزینه های درمانی سنگینی را تحمیل خانواده و نظام بهداشتی و درمانی  کشور می کنند .

حال به این نکته توجه داشت که اگر در جهت  رفع و یا اصلاح یک ناهنجاری در جامعه کاری تاثیر گذار صورت نمی گیرد .نیازی هم به مصاحبه هایی که تنها مرجعی برای تصدیق این بی هنجاری در بین مصرف کنندگا ن می شود نیست .

 توصیه ما در مورد این اظهار نظرهای عجیب ! دور از ذهن ! از طرف یک مسئول فرهنگی ، تربیتی و آموزشی این است که « آتشی را که نمی توانید خاموش کنید آن را شعله ور تر نکنید.»
انتهای پیام /



نوشته شده در تاریخ یکشنبه 92/8/5 توسط منیره غلامی توکلی
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک