سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قلمدون
 
این وبلاگ به کمپین *من عاشق محمد(صلّی الله علیه و آله و سلّم) * هستم، پیوست
گزارشی از پرترافیک ترین شبکه اجتماعی/ 1

وایبر رایگان؛ خدمتی بی‌منت یا چراغ سبزی برای جاسوسی بیشتر

یکی از این شبکه‌های پر طرفدار و پر کاربر، تلفن همراه و تبلت، "وایبر" است. وایبر صفحه بنفش رنگ محبوبی است که توسط چهار همکار اسرائیلی تأسیس شد اما اکنون دنیا را در نوردیده و در ایران اسلامی ساعت‌ها می‌تواند کاربران فارسی زبان را به خود مشغول کند!

گزارش: منیره غلامی توکلی

وایبر


انسان، موجودی اجتماعی است که تعاملات و برقراری روابط اجتماعی با سایر همنوعانش یکی از نیازهای فطری و مادی اوست. اهمیت این نیاز بشر به حدی است که یکی از تبیهات سخت برای انسان خطاکار، منع  برقراری ارتباط با سایرین یا همان " محبس انفرادی" است!

نیاز انسان به برقراری ارتباط با یکدیگر ، باعث به وجود آمدن  اجتماعات انسانی به اشکال، ‌اندازه ها و کارکردهای مختلف، شده است.

از خانواده، اجتماعات خویشاوندی، گروه های دوستی به عنوان نخستین و قدیمی ترین و استوار ترین  اجتماعات بشری یاد می کنند که در دروه های گوناگون با توجه به روند پیشرفت و تحول ابعاد مختلف زندگی انسان، برقراری ارتباط بین اعضای این شبکه ها هم در راستای تسهیل و تسریع شدن، دست خوش تغییراتی قرار گرفته است که برگرفته از ابزار و وسایل ارتباطی است.

  علاوه بر رادیو و تلویزیون، از ماهواره و اینترنت می توان به عنوان وسایل ارتباطی جدید نام برد که تغییرات اساسی در چگونگی تعامل بشر به وجود آورده اند.

در این فضاها که از آن به عنوان "فضای مجازی" یاد می شود، با گونه جدیدی از اجتماعات که مستقل از اجتماعات واقعی انسان ها است رو به رو هستیم؛ اجتماعاتی که در فضای اینترنت ایجاد می شود به نام " پایگاه های شبکه های اجتماعی" از این دست هستند. 

پایگاه های شبکه های اجتماعی که این شرایط را برای کاربران مهیا می کند، تا در تنهایی اتاق خود کنار لب تاب یا در صندلی مترو با در دست داشتن تبلت و یا در رختخواب با در دست داشتن گوشی همراه، خود را در اجتماعی مجازی و در کنار دوستان قرار دهید.

در واقع شبکه های اجتماعی از دو واژه شبکه +‌ اجتماع تشکیل شده اند که در تعریف شبکه می توان گفت: « شبکه را ‌ به هر مجموعه یا سیستم درون پیوندی  نسبت داد که هدف آن به اشتراک گذاشتن یک قابلیت یا توانایی بین دو یا چند نظام در محدوده مکان و زمان است و در حالت مطلوب، محدودیت مکانی و زمانی ندارد. »‌ این شبکه های مجموعه ای از اشیاء و دستگاه ها هستند که به هم متصلند و اگر انسان ها با بهره مندی از این وسایل با یکدیگر ارتباط برقرار کنند تشکیل " شبکه اجتماعی" را می دهند.  

در شبکه های اجتماعی بر خط ( آنلاین) افراد مجاز به اشتراک گذاشتن اطلاعات، تصاویر، فیلم ها و ... هستند و در شبکه های اجتماعی تلفن همراه گسترده ترین نوع شبکه های اجتماعی را می توان یافت که رایگان بودن!‌ عضویت و استفاده از امکانات آن علاقمندان و کاربران زیادی را به خود معطوف کرده است.

یکی از این شبکه های پر طرفدار و پر کاربر، تلفن همراه و تبلت، " وایبر" است. وایبر صفحه بنفش رنگ محبوبی است که توسط چهار همکار اسرائیلی تأسیس شد اما اکنون دنیا را در نوردیده و در  ایران اسلامی  ساعت ها می تواند کاربران فارسی زیبان  را به خود مشغول کند!

مینا ولی زاده، کارشناس ارشد ارتباطات وایبر را اینگونه معرفی می کند: ( وایبر، یک نرم افزار با قابلیت پیام رسان فوری صدا و تصویر روی اینترنت برای تلفن های هشومند و همراه است که در سال 2010 در یک حرکت رقابتی با اسکایپ، در دست رس کاربران قرار گرفت.

 

وی میزان استقبال از این نرم افزار را به زبان اعداد و ارقام اینگونه بیان می کند که در کمتر از دو سال 50 میلیون کاربر این نرم افزار را بر روی گوشی های خود نصب و از آن استفاده کردند.

ولی زاده با اشاره به اینکه در حال حاضر وایبر با 30 زیان در دسترس قرار دارد، گفت: زبان فارسی یکی از پر مخاطب ترین، زبان ها است به طوری که در ایران بیش از یک و نیم میلیون ایرانی کاربر دائمی برنامه های رایگانی همچون وی چت، وایبر و اینستاگرام هستند.

وی با بیان اینکه تصور رایگان بودن! و قابلیت مکالمه سریع، بدون هزینه و ارسال عکس و کیفیت خوب صدا، ایجاد گروه های مختلف و امکان ارتباط همیشگی کاربران با یکدیگر... را از مزایایی استفاده از وایبر است گفت: این مزایا برای کاربران این نرم افزار بدون در نظر گرفتن هزینه های وقتی، اطلاعاتی که پرداخت می کنند باعث شده است بازار فروشگاههای ارائه دهنده خدمات نرم افزاری تلفن همراه در کشور به حدی پررونق شود که  براساس اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نزدیک به 10 درصد پهنای باند کل کشور را فروشگاه های نرم افزاری به خود اختصاص بدهند.

خبرگزاری مهر در گزارشی پیرامون اینکه چند میلیون ایرانی کاربر شبکه های اجتماعی موبایل هستند ، آورده است  استقبال کاربران گوشی های هوشمند موبایل در ایران از بازارچه سیستم عاملهای آندروئید و iOS  نشان می دهد که اغلب این کاربران نرم افزارهای کاربردی رایگان شبکه های اجتماعی را دانلود کرده اند. این کاربران استقبال زیادی از نرم افزارهای وی چت، وایبر، واتس آپ، تانگو و اینستاگرام که همگی رایگان هستند نشان داده اند.

در این گزارش آمده است که براساس آمارهای موجود 400 میلیون نفر در دنیا از نرم افزار وی چت برای چت کردن و ارسال صوت و تصویر به صورت کاملا رایگان استفاده می کنند که براساس گفته محمود واعظی یک درصد این کاربران معادل 4 میلیون نفر ایرانی هستند.

اخیرا  جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تعداد کاربران واتس‌آپ و وایبر را 5 میلیون کاربر اعلام کرد اما سؤال اینجاست با توجه به اینکه مهم ترین ویژگی نرم افزارهایی مانند وایبر، رایگان بودن آنهاست، آیا می شود ، تصور کرد که در دنیای رقابت ساخت نرم افزارها و شرکت های تولید کننده این محصولات، فردی یا گروهی  از روی خیر خواهی! استفاده از تولیدات نرم افزاری و مالکیتی خود را بصورت رایگان در دسترس عموم قرار دهد؟

باز هم سؤال اینجاست که آیا این خیرخواهی می تواند از سوی شرکت ها و بنگاه های اسرائیلی، انجام شود؟

انتهای پیام/ ت



نوشته شده در تاریخ دوشنبه 93/6/10 توسط منیره غلامی توکلی
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک