سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قلمدون
 
این وبلاگ به کمپین *من عاشق محمد(صلّی الله علیه و آله و سلّم) * هستم، پیوست

حفظ شأن چادر و چادری ها با برداشتن«چادر الزامی»از سر متهمان زن/ تصمیمی درستی که گرایش به «حجاب برتر» را تقویت می کند

دادگاه با حضور متهمین زن بدون چادر

روژآن زندیه: قوه قضاییه حکم قلب یک جامعه را دارد. با توجه به اینکه حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی، خود از پیکره دستگاه قضا برخاسته است، انتصاب وی به عنوان رئیس قوه قضاییه، خود تغییر بزرگی است که سال های سال است مردم چشم انتظار آن هستند.
طی چهار ماه گذشته که حجت الاسلام رئیسی، ریاست بر قوه قضایه کشور را بر عهده گرفته است شاهد تحولات زیادی از ابعاد گوناگون در دستگاه قضا هستیم. وی در سخنرانی معارفه خود گفته بود که برنامه تحول قضایی در بستر گام دوم با همکاری همه بخش‌ها چه دولت و چه مجلس باید انجام شود و باید همه تلاش کنند این گام دوم در عرصه عدالت به‌خوبی برداشته شود.
رئیس دستگاه قضاییه اطاله دادرسی، صیانت از آزادی‌های اجتماعی و حقوق مردم، مسئله تکریم، نقدپذیری، فساد، اشکالات ساختاری و سرمایه‌گذاری در دستگاه قضایی را از مشکلات، موضوعات و مسائل مهمی دانست که باید در جای خود به هر کدام از آن‌ها پرداخته شود.
یک شنبه هفته جاری بود که نخستین گفت وگوی حجت الاسلام رئیسی با مردم با محوریت تشریح سیاست‌ها و برنامه‌های دوره جدید قوه قضاییه و ارائه گزارشی از عملکرد یک سال گذشته این قوه به مردم روی آنتن تلویزیون رفت.
برخی از صحبت های رئیس دستگاه قضا مثل اینکه « لیست اموالم را علاوه به رهبری به مردم هم اعلام می کنم؛ ارائه گزارش سالانه عملکرد حساب های دستگاه قضا و رویکرد دستگاه قضا را به سمت حفظ حقوق عامه تغییر می دهیم، تشدید مبارزه با مفاسد اقتصادی ..» بسیار مورد توجه مردم قرار و رسانه ها قرار گرفت.
از سویی دیگر گزارش حجت الاسلام محسنی، سخنگوی دستگاه قضا در نشست خبری هفته قوه قضاییه نیز به خدمات زیاد و تحولات قابل توجهی اشاره دارد که بعد از ورود حجت الاسلام رئیسی به قوه قضاییه صورت گرفته است. اقداماتی نظیر رسیدگی به 4300 پرونده بلاتکلیف ،صادر شدن حکم انفصال 60 قاضی در رده‌های مختلف بود. این خبر نیز بازتاب زیادی در بین رسانه ها و آحاد مردم داشت.
نکته حائز اهمیت در ریاست حجت الاسلام رئیسی دیدارهای وی با اقشار مختلف مردم است. در طول این چهارماه، رییس قوه قضاییه 6 استان سفر و با مردم و مسئولان قضایی، دانشجویان و افراد بخش خصوصی و روحانیون جلساتی برگزار کرده و نظرات آن‌ها را در راستای ارتقای قوه قضاییه و تحقق عدالت بیشتر گرفته شد.
یکی از این دیدارها که در روزهای اخیر مورد توجه زیادی قرار گرفته و نتیجه مبارک و مثبت آن را در دادگاه ها شاهد بوده ایم، « نشست هم اندیشی صاحب نظران و نخبگان حوزه حقوق زنان» با حجت الاسلام رئیسی است. نشستی که دو موضوع تأکید رئیس دستگاه قضاییه بر « کامل شدن لایحه تأمین امنیت زنان» و « الزامی نبودن چادر به عنوان پوشش متهمان زن» مورد توجه رسانه ها و آحاد مردم به ویژه جامعه زنان قرار گرفت.
ورود متهمان زن با چادر به عنوان حجاب برتر، حجابی که معمولا بانوان متدین و متشرع آن را انتخاب می کنند، برای زنان به ویژه بانوان ملبس به چنین پوششی بسیار گزاف بود. در برهه های گوناگون و ریاست افرادی چون آیت الله یزدی، شاهرودی و لاریجانی بر دستگاه قضا، این موضوع از سوی رؤسای شورای فرهنگی زنان و حتی رئیس بسیج جامعه زنان کشور مطرح شده بود که تا دو روز پیش، مورد کم مهری و کم توجهی قرار گرفت بود.
این مسئله امری واضح است که تکرار برخی از رفتارها، پوشش ها و عادات می تواند نشانه یک نوع موقعیت اجتماعی شود، حال در نظر بگیرد چقدر « الزام کردن زنان متهم، چقدر می توانست در این صحنه سازی که چادر وسیله ای برای استتار و مخفیگاه زنان متهم است! تأثیرگذار باشد» این که زنان متهم آن هم به قانون شکنی ها، خلاف کاری ها، اتهامات مختلف از قتل تا کلاهبرداری ... با حجاب برتر، در دادگاه حاضر می شدند چقدر در مسئله قبح شکنی حجاب برتر، تأثیرگذار بود .»
فردای روزی که این درخواست بار دیگر با رئیس جدید دستگاه قضا مطرح شد و حجت السلام رئیسی گفت: « پوشش متهمان زن لزوما نباید چادر باشد » این اتفاق مهم را رقم خورده شد که متهمان زن- سومین جلسه رسیدگی به اتهامات شرکت متهمان کیمیا خودرو- با پوششی که قبلا از آن استفاده می کردند در دادگاه حاضر شدند.
مینو اصلانی رئیس سازمان بسیج جامعه زنان کشور که در « نشست هم اندیشی صاحب نظران و نخبگان حوزه حقوق زنان» این موضوع را با رئیس قوه قضاییه مطرح کرده بود در این خصوص به خبرنگار ما گفت: با توجه به اینکه چادر «حجاب برتر» محسوب می‌شود زیبنده نیست از این پوشش برای متهمان استفاده شود.
وی با بیان اینکه وقتی متهمین در دادگاه ها با پوشش چادر حضور پیدا می کردند، اثرات منفی در ذهن جامعه جوان در خصوص این نوع حجاب ایجاد می کرد، گفت: این که متهمان با همان پوششی که سطح جامعه داشتند در دادگاه حاضر شوند از جریجه دار شدن احساسات جامعه زنان محجبه جلوگیری می کند.
رئیس سازمان بسیج جامعه زنان کشور بیان کرد: قطعا این تصمیمی در گرایش به حجاب در جامعه کمک خواهد کرد چرا که این نگاه نادرست را از دختران جوان می گیرد که چادر پوشش متهمین است نه زنان عادی جامعه!
اصلانی در ادامه بیان اینکه چند سالی است بسیج جامعه زنان کشور قضیه حذف چادر اجباری از سر متهمین را پیگری می کرد، گفت: برداشته شدن چادر الزامی برای حضور زنان در دادگاه ها با نزدیک شدن به هفته حجاب و عفاف یک تقارن زیبا و یکی از برجسته ترین اقدامات در حوزه تکریم چادر و اکرام چادری ها بود.
وی در پایان گفت: انتظار می رود سازندگان و عوامل ساخت سریال ها و فیلم های سینمایی نیز به حذف چادر از سر متهمان در ساخت اثر خود توجه داشته باشند تا از طریق رسانه نیز تحکیم این امر صورت گیرد.

انتهای پیام/*



نوشته شده در تاریخ سه شنبه 98/4/4 توسط منیره غلامی توکلی
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک