چرایی و چگونگی تشکیل سپاه ؛ بخش نخست
نهادی مردمی و مکتبی برای صیانت از انقلاب اسلامی
با پیروزی انقلاب اسلامی موازنه قدرت بین المللی تغییر بنیادینی کرد. رهبران بلوک شرق و غرب از ناحیه انقلاب اسلامی احساس خطر می کردند. تهدید و خصومت ها از ناحیه دشمنان انقلاب کاملا احساس می شد. می بایست این انقلاب و استمرار حرکت آینده آن محافظت می شد. از این رو با تدبیر حضرت «امام خمینی(ره)» اساسنامه سپاه توسط شورای انقلاب تصویب شد و 2 اردیبهشت سال 58 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به صورت رسمی و یکپارچه تأسیس شد.
سپاه پاسداران که رکنی بزرگ در پیروزی انقلاب اسلامی است، با اقتدا به مولای خود سید مظلومان، علیه الصلوة و السلام، نجات بخش ملت ایران و اسلام عزیز از شب های تاریک و ظلمانی ستم شاهی بوده و در پاسدارای از انقلاب و هدف های آن عاملی مؤثر و رکنی رکین بوده و هست.حضرت امام خمینی(ره)
به قلم علیرضا مالمیر
باپیروزی انقلاب اسلامی در 22بهمن سال 57 موازنه قدرت بین المللی تغییر بنیادینی کرد. رهبران بلوک شرق و غرب که تا قبل از پیروزی انقلاب یکه تاز میدان سیاست خارجه بودند، از ناحیه این انقلاب احساس خطر می کردند. این موضوع تا بدان حد برایشان نگران کننده بود که «فرانسیس فوکویاما» نظریه پرداز ژاپنی امریکایی تبار به صراحت اعلام می دارد: (خدایی را که غرب با غربت و ذلت به آسمان تبعید کرده بود،[امام]خمینی با عزت و عظمت به زمین بازگرداند.)
از این رو تهدید و خصومت ها از ناحیه دشمنان انقلاب اسلامی کاملا احساس می شد. زیرا ایرانی که قبل از پیروزی انقلاب جولانگاه تاخت و تاز غرب به ویژه آمریکا بود؛ اینک در مقابل تمام دنیای آنها ایستاده است. به همین خاطر، مترصد ضربه زدن و نابودی حکومت نو پای اسلامی برآمدند.
قدر مسلم می بایست این انقلاب و استمرار حرکت آینده آن مورد حفاظت و نگهبانی قرار می گرفت. از آنجا که برخوردار بودن هر سیستم حکومتی از نیروی نظامی متهعد و مقتدر به جهت نگهبانی و دفاع از آن نظام امری ضروری و اجتناب ناپذیر است؛ انقلاب اسلامی ایران هم از این قاعده مستثنی نبود.
حال ممکن است این سؤال مطرح شود با وجود نیروهای نظامی دیگر، مانند ارتش و شهربانی چه نیازی به تشکیل نهادی به نام سپاه پاسداران احساس می شد؟
ادامه مطلب...