«هنر ملتزم و متعهد، یک حقیقت است و ما باید به آن اقرار کنیم. نمی توان رها و یله و بی هوا و با انگیزه های روز به روز و احیاناً پایین و پست و یا ناسالم، دنبال هنر رفت و سرافراز بود.. بحث مسؤلیت و تعهد هنرمند، قبل از هنرمند بودن او به انسان بودن او برمی گردد. ... اولین مسوولیت انسان در مقابل انسان هاست..در عین حال هنرمند به خاطر ویژگی بسیار ممتازش، تعهد جداگانهای غیر از آن بیانی که قبلاً گفتم، دارد.»
(بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اصحاب فرهنگ و هنر01/05/1380)
حضور لیلا حاتمی در شصت و هفتمین جشنواره کن به عنوان یکی از 9 داور حاضر در این جشنواره با حاشیه هایی جنجالی و در عین حال تأسف برانگیز، شایان تأمل و تذکری همراه بود.
بی قیدی و افسارگسیخته گی رفتاری این زن بازیگر در پوشش و دهن کجی کردن وی به ارزش های اسلامی! اگر چه نخستین حرکت ضد فرهنگی به اصطلاح " سفیران فرهنگی سینمای ایران" در محافل بین المللی، نبود اما ایبار دیگر سبک سری حد و مرز سکوت منفعلانه برخی را نیز شکست.
سابقه رفتاری برخی از دست اندکاران سینمای ایران در جشنواره های سینمایی به خصوص از طرف شخص شخیص ایشان!! در قالب پوشیدن لباس های عجیب و غریب و حتی نزدیک به لباس دختران و زنان یهود! سابقه ای ناخوشایند، همراه با برخورد منفعلانه مسئولان سازمان های فرهنگی به ویژه ورازت محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی را در پرونده کاری آنان ثبت کرده است.
اما اینبار تصویر این زن بازیگر در آغوش مرد فرانسوی و دراز کردن دست به سوی ژیل ژاکوب، رئیس فستیوال سینمایی کن و بوسیدن وی، اعتراض وزیر محترم ارشاد و معاون پارلمانی وی جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی را در برداشت.