سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قلمدون
 
این وبلاگ به کمپین *من عاشق محمد(صلّی الله علیه و آله و سلّم) * هستم، پیوست

گفت وگو یکی از راه های سنجش میزان رشد و کمال خانواده / زن و شوهر هنگام صحبت کردن به چشم های هم نگاه کنند

یکی از ساده‌ترین و شاید قدیمی‌ترین روش‌های ارتباطی " گفت وگو" است که باعث شناخت بیشتر و حتی ایجاد علقه و محبت بین افراد می‌شود و زن و شوهر از این امر مستثنی نیستند و بنابر گفته اکثر روانشناسان و مشاوران خانواده کم شدن ارتباط کلامی بین زوجین مهم‌ترین عامل نارضایتی زن و شوهر از هم و حتی فرزندان از والدین شده است و در برخی از مواقع هم عدم مهارت کافی در برقراری این نوع ارتباط کلامی، دلیل اصلی سوء تفاهم‌ها بین اعضای خانواده با هم است.

آمارها نشان می‌دهد که متأسفانه میزان ارتباط کلامی بین زن و شوهر در خانواده‌های ایرانی به شدت کاهش پیدا کرده به طوری که  گروه جامعه‌شناسی خانواده دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی این آمار را 17 دقیقه در طول روز براورد کرده است! .

17 دقیقه گفت وگو بین زن وشوهر را می‌توان " خطرسکوت" در خانواده دانست، خطری که باعث افزایش دوری زن و شوهر از هم، حل نشدن مشکلات و سوء تفاهم‌ها به ساده‌ترین مشکل و تعمیق پیدا کردن اختلافات خانوادگی و در نهایت از بین رفتن هم‌دلی و هم‌زبانی بین زوج و حتی فرزندان آنها می‌شود که همین امر به " طلاق عاطفی" زوج از هم و یا حتی " طلاق قانونی" می‌رسد.

یکی دیگر از مشکلات و خطرات کم شدن زمان گفت وگو بین افراد جامعه مخصوصا زن و شوهر، افزایش ساعت گفت وگو های اینترنتی است! چیزی که از آن به عنوان " چت" کردن یاد می شود. در این صورت زن و شوهر که نیاز همصحبتی شان در فضای حقیقی تأمین نمی شود به سراغ فضای کاذب رفته و در دنیای مجازی به دنبال مصاحب می گردند. مصاحبت هایی که ابتدا به صورت یک سرگرمی و بعد به صورت یک عادت و در نهایت یک علاقه وارد زندگی ها شده و در از هم پاشیدگی خانواده ها و حتی بروز خیانت ها نقش بسزایی دارند.

اگر صفحات حوادث روزنامه ها یا خبرگزاری ها را مطالعه کنید، خواننده دائمی جنایت هایی می شوید که پای ثابت آن شبکه های مجازی هستند. قتل زن به دست شوهر یا برعکس .. یا اغفال دختران جوان سر بر باد دادن آنها در این مسیر است.

 به اهمیت تعامل و گفت وگو بین زن و شوهر غیر قابل انکار است چر ا که گفت وگو و حتی نگاه کردن زن و شوهر به چهره همدیگر در زمان صحبت کردن یکی از راه های افزایش علاقمندی، از بین بردن سوء تفاهمات و کاربردی ترین راه حل مشکلات در زندگی زناشویی است.

گفت وگوی نیاز و کلام عاطفی ضرورت روابط زن و شوهر است

 " صحبت کردن" یک نیاز فطری برای انسان هاست، صحبت کردن زن و شوهر با یکدیگر و برقراری ارتباط کلامی مخصوصا از نوع عاطفی آن در خانواده را یک ضرورت مهم  است زیرا اگر این ضرورت که غذای روح انسان هاست تأمین نشود قطعا از طرق دیگری چون ارتباط کلامی با نامحرم با ارتباطات خارج از عرف که غذای سمی برای روح و روان زن و مرد است، تأمین خواهد شد.

 متأسفانه فرصت های گفت وگو در خانواده در فضای مجازی از بین می رود، این دور شدن زن و شوهر از یکدیگر در دنیای حقیقی آن ها را بیش حد در فضای مجازی و تهدیدات و پیامدهای آن گرفتار می کند به طوری که این پیامدها که بیشتر جنبه روحی و روانی دارد، گریبان تربیت فرزندان را نیز خواهد گرفت.

گرفتاران فضای مجازی از همه قشرند!

 نباید فکر کرد که این فقط افراد غیرمذهبی هستند که گرفتار پیامدهای کم شدن ارتباط کلامی با همسران و افزایش ساعات گفت وگوی مجازی می شوند، چرا که متأسفانه یکی از مراجعین بنده برای رفع مشکلش فردی مذهبی بود که به دلیل کم توجهی همسرش نسبت به خود، گرفتار علاقه به نامحرم ابتدا از طریق " چت" و سپس " گفت وگوی تلفنی" شده بود.

  در پاسخ به این سؤال که آیا در گفتگوی زن و مرد نامحرم، فرقی بین گفت و گوی مستقیم و از راه دور هست؟ باید گفت : خیر! هیچ تفاوتی در حکم نمی کند و در هر دو مورد، اگر با قصد لذت و ترس افتادن به حرام باشد، اشکال دارد و چت کردن در صورتی که خوف فتنه و کشیده شدن به گناه وجود داشته باشد. جایز نیست.

ارتباط مستقیم بین کم شدن زمان گفت وگو زن و شوهر بایکدیگر و افزایش بزه های خانوادگی

اگر زن و شوهر بتوانند در خانه از ابعاد مختلف زندگی زناشویی به ویژه رابطه کلامی و عاطفی همدیگر را ارضا کنند، شاهد بروز پدیده های نامبارکی چون خیانت های زن و شوهر به یکدیگر و پیامدها و جرم های ناشی از آن نبودیم.

ارتباط و اختلاط زنان و مردان در محیط کار یکی از دلایل مهم کم توجهی زن و مرد نسبت به یکدیگر، مقایسه زنان و مردان اداری با همسران خودشان و در نهایت گاهی منجر به خیانت است که خیانت خود به نوعی باعث بروز جرم و بالارفتن آمار طلاق در سطح جامعه می شود.

گفت وگو مهم ترین راه سنجش رشد خانواده

 در اسلام مبحثی به نام " آداب گفت وگو" وجود دارد، ازدواج راهی به سوی کمال است اگر زن و شوهر ساعاتی که کنار همدیگر هستن، زمانی را برای گفت وشنود حرف های حکمت آمیز قرار دهند قطعا این رشد نمود و بروز بیشتری خواهد داشت.

 زن و شوهر برای داشتن زندگی بهتر رو به کمال و سعادتمندی با گفت وگو کردن می توانند میزان رشد خود و خانواده شان را در ابعاد مختلف بسنجد اینکه در چه زمینه هایی رشد کرده اند و دلایلش چه بوده و آن دلایل را تقویت کنند یا اینکه درچه زمینه هایی رشد نکرده اند و دلایل این عدم رشده چه بوده است تا آن را برطرف سازند.

انتهای پیام/ ت



نوشته شده در تاریخ شنبه 96/6/4 توسط منیره غلامی توکلی
نگاهی متفاوت به کمپین ها و پویش های نه به کالای سعودی!

لزوم عزم ملی برای نه گفتن به خرید کالاهایی با تفکر سلطه و صهیونیستی/تغییر در فرهنگ اقتصادی نیازمند نگاه عمیق و طولانی است

 

منیره غلامی توکلی

 

بخش خاطر انگیز سفر به خرید سوغات است. خرید سوغات که در فرهنگ ایرانیان چنان از اهمیت بالایی برخوردار است که متل ها و مثل های زیادی برای آن گفته شده است. تعارفات قشنگی که در لحظه هدیه دادن سوغاتی متذکر می شود این "ره آورد" ناقابل بوده و فقط برای این است که بدانی به یادت بودم.

 

اما این سوغاتی دادن ها و چشم روشنی گرفتن ها یک معادله پایاپایی دو طرفه است! نزدیکان یک مسافر قبل از حرکتش در لحظه خداحافظی به او هدیه ای می دهند که به " زادتوش" یا " اوغور راه " به معنی " یوم و برکت راه " معروف است و وقتی مسافر بعد از روزها چشم انتظاری به سلامت به خانه خود  برمی گردد برایش " چشم روشنی " می برند تا شادی خود را از سلامت و بازگشت او در قالب یک هدیه ابراز کنند.

 

این سنت زیبا که می توان از آن به عنوان یکی از بهترین سبک های زندگی ایرانی – اسلامی نام برد، متأسفانه در گذر زمان از مانند خیلی دیگر از فرهنگ های ما دچار " تجمل گرایی" شده است. " تجملی" که سوغاتی دادن و چشم روشنی گرفتن را  " تحمیلی" کرده است! تا جایی که خیلی از افراد در سفرهای بزرگ و طولانی مدتی چون تشرف به " حج" که نیازمند ولیمه دادن و .. است در کارت های دعوت می نویسند: « از آوردن هر گونه کادویی خودداری فرمایید.» و در همان معامله پایاپای حاجی هم از آوردن سوغاتی هر چند کوچک خود را خلاص می کند و تو گویی همه ساعات حضورش در این سفر که سال ها خود و عزیزانش متنظر آن بودند را به عبادت گذرانده است و هیچ سیاحت و وقتی برای دیدن نگذاشته است! در حالی که امام صادق(ع) می‌فرماید: هنگام بازگشت از سفر برای خانواده خود سوغات بیاورید؛ هرچند قطعه سنگی باشد.

 

به هر حال اینکه سفر حج تنها سفری است که آرزوی قلبی همه مسلمانان است و خیلی از افراد بضاعت رفتن به این سفر را ندارد و قطعا آوردن هدیه ای کوچک خالی از هر گونه تجمل می تواند برکتی و خاطره ای خوش برای جاماندگان از کاروان حاجیان باشد. نگاه افراطی و تفریطی به این قضیه مانند خیلی دیگر از موضوعات قطعا نتیجه ای نامطلوب دارد اینکه ما همه سفر را

چون سوداگران در بازرا ها باشیم و یا اینکه هنگام خداحافظی با پیغامی خشک دیگران را به نیاوردن " چشم روشنی " تشویق کنیم که بدانید قرار نیست، برای شما سوغاتی آورده شود حتی اویی که آرزوی سفر حج را با بی ضاعتی در دل دارد..

 

به هر حال متأسفانه با نگاه افراطی و سوداگرانه برخی از حاجیان به مقوله خرید از بازارهای عربستان و در پس آن سیاست بازی ها و جنایات آل سعود علیه مسافران و زائران حریم الهی این مقوله دست خوش "حذف فرهنگی" شده است در حالی که نگارنده بر این عقیده است که می شود حاجی بود ، می تواند بهترین وقت ها را برای عبادت و زیارت و .. گذاشت و در کنارش برای کسانی که دل در گرو زیارت خانه خدا دارند، ره آوردی هر چند کوچک و کم هزینه خرید.

 

اما به راستی آن نگاه افراطی به حضور حاجیان ایرانی در بازارهای سعودی چیست که باید با برطرف شود؟ به‌رغم صحبت‌های رهبر معظم انقلاب و امام خمینی و بعد از خیانت‌های متعدد دولت سعودی به جمهوری اسلامی از واقعه مکه خونین سال 65 تا فاجعه خونین منا و اتفاقات ناگوار فرودگاه جده و کشتار مردم مسلمان در جنگ یمن، حمایت‌های بی‌دریغ از داعش و البته پیوند آشکار و ناگسستنی با رژیم صهیونیستی حاجیان ایرانی سالیانه بیش از یک میلیارد و 500 میلیون تومان سوغاتی از عربستان خریداری می‌کنند، این در حالی است که اگر هر حاجی فقط 15هزار تومان از عربستان سوغاتی بخرد یک میلیارد و 200 میلیون تومان از طریق خرید سوغاتی به دولت عربستان کمک می‌شود، در حالی که اگر همین سرمایه صرف خرید تولید داخلی برای هدیه سوغات حج شود نفع بزرگی به تولیدات داخلی کشور می‌رسد.»

 

ذی الحجه سال 1394 بود که کمپین "نه ایرانی به کالاهای سعودی" در شبکه های اجتماعی از جمله تلگرام و فیس بوک شروع به کار کرد و در پی اقدامات دولت عربستان به ویژه اعدام روحانی برجسته شیعه "شیخ نمر" که خشم جهانی امت اسلامی را در پی داشت رونق بسیاری گرفت تا اراده ای ملی در ایران و عزمی راسخ در جهان اسلام برای خرید نکردن از بازارهای سعودی اتفاق بیفتد.

 

در حالی که فرض می شد این کمپین به موفقیت هایی دست یابد اما باز هم افکار عمومی آن را چندان نپذیرفت و شاهد توجه پر رنگ حاجیان به مراکز خرید بودیم تا جایی که سال گذشته مقام معظم رهبری با تذکری حکیمانه فرمودند: « حجاج خانه خدا فرصت بی‌نظیر و نشاط‌ آور حضور در مسجدالحرام و مسجدالنبی را برای خرید کالا از دست ندهند.» سوغات عربستانی نخرید را راه‌اندازی کردند. البته بعد از فاجعه منا و تعطیلی یک ساله حج برای زوار ایرانی، امسال زائران کشورمان به مکه مکرمه اعزام شدند و دانشگاه امیرکبیر نیز در همین راستا کمپین کالای سعودی را نخرید، ایجاد کرده است؛ کمپینی که نه‌تنها زائران را به زیارت بیشتر تشویق می‌کند، بلکه از کالا و تولید ملی نیز حمایت خواهد کرد.

 

این دست اقدامات قابل تحسین و غرور آفرین است اما جای یک سؤال باقی است که آیا تحریم کالای سعودی و خرید سوغاتی های سفر حج که نهایتا سالی یکبار و برای هر فردی فقط یک بار در طول عمرش اتفاق می افتد می تواند کمک شایانی به اقتصاد مقاومتی ما و تولید کالای ایرانی داشته باشد. آیا تفکر صهیونیستی بعد از اسرائیل غاصب فقط مختص عربستان است که دستش تا مفرق در  خون مظلومان فرورفته است؟ آیا همین حاجیان ایرانی مخصوصا حاجیان سفر تمتع حج، برای تهیه سایر ملزومات زندگی خود من جمله خرید جهیزیه عروس و سیسمونی دادن برای نوه تو راهی و برگزاری مجالس مختلف خود .. اقدام به خرید کالای ایرانی می کنند!؟

 

آیا کالاهای آمریکایی و کالاهای برخی از کشورهای اروپایی که صاحبان تفکرات صهیونیستی و از حامیان این رژیم جعلی هستند، بعد از گذشت قریب 40 سال دشمنی با انقلاب اسلامی و ریختن خون در ایران، تحریم شده است؟

 

نگارنده این متن بر این عقیده است که سود و فایده رساندن به هر ظالمی خطاست اما نباید در تحریم ها و کمپین ها احساسی برخورد کرد و آن را کوتاه مدت در نظر گرفت بلکه باید در این راستا با ایجاد انگیزه های ملی و ایجاد اراده جهانی تحریم علیه همه ظالمان و به ویژه دشمنان مسلمانان، آنها را در حصری واقعی قرار داد.

در پایان بر خود لازم می بینم که به نکته ای اشاره کنم ، تا حال کدام یک از دانشگاه های بزرگ و مراکز پژوهشی ما در حوزه دین و اندیشه به تبیین ساخت "ابراج البیت" برای حجاج ایرانی و سایر مسلمانان پرداخته است تا از این سفر بر می گردند نگویند: ماشاء الله، هزار الله اکبر به این برج! و در کنارش عکس یادگاری نگیرند و وقتی می خواهیم در موتور جستجو  چشم را به حریم امن الهی نوازش دهیم ، سایه این ساختمان غول پیکر را روی کعبه نبینیم.

اگر چه شکست خورده است تفکر که  فکر می کند، می تواند با پاشیدن مشتی خاک بر چهره خورشید، آن را محو و کم نور کند! اما ما مسلمانان نباید در برابر این خدعه و نیرنگ یهود صهیونیستی بی تفاوت باشیم و یا حداقل بصیرت را نداشته باشیم و به جای تنفر از چنین ساختمانی با آن عکس یادگاری گرفته و برای نشان دادن عظمتش " الله اکبر" بگوییم و برای دور شدن چشم زخم از آن خواسته و ناخواسته " ماشاء الله " به زبان بیاوریم! از دین تحریف و اسیر شده در دستان صهیونیستم بیش از این انتظار نمی رود اما از من و توی مسلمان انتظار بیشتری می رود که نکند با کم توجهی گام های بعدی جهود صهیونیسم از  دیده نشدن کعبه از ارتفاعات مکه بالاتر رفته و خدای ناکرده نفوذ در اعتقادات را در پیش بگیرد.

انتهای پیام/ غ



نوشته شده در تاریخ شنبه 96/6/4 توسط منیره غلامی توکلی

 بنابر روایات موجود درباره میزان مهریه   حضرت زهرا سلام الله علیها، هفت نظریه و نقل وجود دارد.

نظریه اول اینکه مهر حضرت فاطمه سلام الله علیها، «درع - زره - حطمیه» بوده است. 

نظریه دوم اینکه مهریه آن حضرت 500 درهم بوده است.

نظریه سوم اینکه مهریه آن حضرت یک« زره حطمیه» به مبلغ 30 درهم بوده است.

نظریه چهارم اینکه مهریه آن حضرت «یک یعیر شتر »- ناقه شتر- بوده است.

نظریه پنجم، اینکه مهریه آن حضرت 400 درهم بوده است.

نظریه ششم اینکه مهریه آن حضرت «جرد یرد و درع حطمیه» بوده است. 

نظریه هفتم، مهر آن حضرت « 480 درهم » بوده که آن را از فروش «زره آهنی» به دست آورد. این نظریه مشهورتر به نظر صحیح ترین می باشد.

در همین رابطه در کتاب « کافیه الطالب» آمده است رسول خدا (ص) از امام علی (ع) پرسیدند: « برای ازدواج چه داری؟» آن حضرت پاسخ دادند: « شمشیری، زرهی و شتری آبکش.» سپس رسول خدا فرمودند: شمشیر برای مرد جهاد و قدرت لازم است ، شتر نیز برای گذران معیشت باید باشدف ولی برای آن کس که از مرگ نهراس، زره به چه کار آید؟» پس فرمودند: « زره را بفروش و باقی را نزد خود نگهدار.»

امام علی علیه السلام زره را به ملبغ 480 درهم یا 500 درهم فروخته و آن را برای ازدواج در اختیار گرفت. این نشانگر آن است که زندگی امام علی علیه السلام در بین مردم مدینه کمی پایین تر از حد متوسط بوده و در واقع می توان ایشان را جز طبقه ضعیف و فقیر عصر خویش به حساب آورد.

رسول خدا (ص) بخشی از آن مبلغ را به بلال دادند تا بلال مقداری عطر خوش بو بخرد. بخشی را نیز به ابوبکر دادند و فرمودند: « با آن آنچه را دخترم نیاز دارد بخر.» و الباقی را نیز برای دیگر هزینه ها نگهداشتند و عمار یاسر و چند تن دیگر را با ابوبکر همراه کرد که با صلاحدید هم، جهاز حضرت زهرا سلام الله علیها را تهیه نمایند.

مهریه حضرت زهرا سلام الله علیها در آسمان ها:

به پیامبر اکرم (ص) گفته شد: « همانا دانستیم که مهر فاطمه در زمین چیستغ مهر او در آسمان چه بوده است؟.» پیامبر فرمودند:« از آن چیزهایی که به نفع شماست سؤال کنید نه از آن چیزهایی که خیری برای شما ندارد.»  گفتند: « این از اموری است که برای ما خبر دارد.» پیامبر فرمودند: « مهر او در آسمان « یک پنجم زمین» است، پس هر کسی در زمین راه برود، درحالی که بر او و فرزندانش غضب کرده باشد، قدم زدن او در زمین حرام است تا روز قیامت.»

همچنین در کتاب « جلا و شفاء» از امام باقر علیه السلام نقل شده است که فرمودند: « مهر فاطمه یک پنجم دنیا و یک سوم بهشت بوده است و در زمین چهار نهر برای حضرت فاطمه سلام الله علیها است، نهرهای فرات، نیل، نهروان و بلخ..» در حدیث دیگری آمده است که رسول خدا (ص) فرمودند: « دختر فاطمه را به مهریه ی یک پنجم زمین و 480 درهم، به فرمان الهی به ازدواج علی در می آورم، آنچه که بعدا به او تعلق می گیرد یک پنجم زمین است و آنچه از هم اکنون به او تعلق دارد 480 درهم است.»

از امام صادق علیه السلام نیز روایت کرده اند: « خداوند متعال در دنیا مهریه ی فاطمه را «یک چهارم دنیا» و در آخرت نیز مهر او را « ورود دوستدارانش به بهشت و دشمنانش به جهنم قرار داده است.»

جهیززیه ی حضرت زهرا سلام الله علیها:

در رابطه با اینکه برای فاطمه (س) چه چیزهایی تهیه شده و بهای آن ها چقدر بوده روایات مختلفی مطرح است. ولی چیزی که مشخص است جهیزیه حضرت زهرا سلام الله علیها ( تماما یا غالبا ) از محل فروش زره امیرالمؤمنین تهیه شده بود.

پیراهنی به بهای هفت درهم

روبندی به بهای چهار درهم

تخت خوابی طناب پیچ که طنابش از پوست خرما بود

دو عدد تشک با روکش کتان مصری که در داخل یکی لیف خرما بود و در دیگری پشم گوسفند

چهار بالش با روکش چرم طائف و پر شده از پوشال غلف های خوشبو

یک تخته حصیربافت هجر از روستای بحری

پرده نازکی از جنس پچشم

یک آسیاب دستی

یک تشت مسی

یک مشک پوستی

یک کاسه چوبی برای نوشیدن شیر

دو مشک کهنه آب

آفتابه ای قیراندود

دو کوزه چرمین

مقداری عطر

یک چادر بافت کوفه

عبای فطوانی

حضرت امام باقر علیه السلام می فرمایند: « چون حضرت علی علیه السلام با حضرت فاطمه سلام الله علیها در کف خانه اش شن گسترده بود و فرش آنها پوست گوسفند و بالش آنها پوستی آکنده از لیف خرما بود و چوبی هم به دیوار زده بودند که بند مشک را بدان می آویختند، و پوشش علی هم عبایی بود.»

حضرت امام صادق علیه السلام می فرمایند: « شنیدم هنگامی که پیغمبر (ص) فاطمه را به خانه علی فرستاد، جامه او را یک عبا و فرش او یک پوست گوسفند و بالش او پوستی پر از لیف خرما بود.» در حدیث دیگری امام صادق علیه السلام می فرمایند: « بستر علی و فاطمه (ع) پوستی دباغی نشده بود.»

به این شکل ارزشمند ترین خانه تاریخ بنیان نهاده شد ، خانه ای که اعضای آن در تمام طول تاریخ بی مانند بوده و می بایست مهد پرورش امامان و هادیان راه بشر باشد.

انتهای پیام/ غ



نوشته شده در تاریخ شنبه 96/6/4 توسط منیره غلامی توکلی
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک