تأثیرات متقابل زن و انقلاب اسلامی در فرمایشات مقام معظم رهبری
برداشت 16
انقلاب اسلامی ایران نقش بسزایی در تبیین جایگاه زن در نظام اسلامی و تغییر نگرش اجتماعی او داشت . زنان در پیروزی انقلاب اسبلامی نقش بسزایی را ایفا کرده و در تثیت آن مؤثر بوده و تحکیم آن نیز بر بصیرت زن مسلمان ایرانی وابسته است . زن به عنوان مدیر فرهنگی و فکری یک خانواده می تواند مایه بقا و تداوم بسیاری از ارزش های فرهنگی ایران و اسلام باشد . از این رو در سی و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بر آنیم تا با بازخوانی صحبت های مقام معظم ولایت ، امام خامنه ای ؛ بار دیگر تأثیر متقابل زن و انقلاب اسلامی را یادآوری و بر نقش زنان در پیروزی انقلاب و تأثیر انقلاب در احیا هویت زن مسلمان ایرانی تأکید کنیم .
به نظر من زنان مجموعا در زمینه های اجتماعی – سیاسی بعد از انقلاب توفیق زیادی داشته اند؛ به طوری که آنچه را عاید زنان و عاید جامعه زن در ایران شده می توان یک جهش و یک حرکت بی سابقه نام نهاد و این به آن معنا نیست که بخواهیم؛ بگوئیم ما بعد از انقلاب زنانی را داشته ایم که از لحاظ فکر سیاسی در گذشته زنان ایرانی سابقه نداشته اند.
اصولا صحبت بر سر یک یا چند زن و یا بر سر یک گروه یا قشر زن تحصیل کرده و روشنفکر و زن دانشگاه رفته نیست، بلکه صحبت برسر جامعه زن است .
ما وقتی زن ایرانی را به صورت یک کل و یک مجموعه در نظر بگیریم می بینیم دستاودری که او بعد از انقلاب داشته قابل مقایسه با دستاوردهای تمام دوران تاریخی اش نیست . لذا در کل می توانیم بگوییم آن زمان فعالیت سیاسی در بین زنان محدود بود و فعالیت اجتماعی هم تاحدودی محدود بود و در این رابطه چیزی که وجود داشت ، مربوط به زنان تحصیلکرده و گروه خاصی از زنان بود.
در حالیکه امروز فعالیت اجتماعی و سیاسی در بین زنان ؛ مربوط به میلیون ها ایرانی اعم از باسواد و دارای سطوح عالیه سواد یا متوسط و یا حتی بی سواد اعم از زنان جوان و زنان میانسال و پیر زنان و دخترها ، زنان تهرانی و زنان مثلا فلان روستای دور افتاده کرمان است .
مصاحیه با مجله زن روز 113/12/63
مصاحبه ها، ص 197-196