سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قلمدون
 
این وبلاگ به کمپین *من عاشق محمد(صلّی الله علیه و آله و سلّم) * هستم، پیوست
حمایت بهداشتی از زنان روسپی،

برداشتن نخستین گام ها در تابو شکنی روسپی گری در جامعه

 چهارشنبه هفته گذشته بود که" علی اکبر سیاری"، معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جمع خبرنگاران از ایجاد مراکزی برای ارائه خدمات بهداشتی به زنان روسپی و افراد کارتن خواب خبر داد.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود از دو برابر شدن انتقال جنسی ایدز نسبت به یک دهه پیش در ایران خبر داد و در اظهار نظری عجیب گفت: «علت ناموفق بودن در کنترل انتقال جنسی ایدز این است که نمی توانیم همه مسائل را عریان و شفاف به مردم بگوییم، مثلا در مورد کاندوم نمی توانیم راحت صحبت کنیم.»!

این صحبت ها در حالی از سوی معاون بهداشت وزیر بهداشت، مطرح می شود که جامعه امروز را در قیاسی کاملا اشتباه با ده سال پیش می سنجد، زمانی که به زبان آوردن نام ایدز، یک هنجارشکنی کلامی بود و اطلاع رسانی در خصوص علائم، مشخصات و روش های انتقال این بیماری  از سوی صدا و سیما، مطبوعات و  سایر رسانه ها به نوعی جرم و تابو شکنی محسوب می شد.

اما اینکه در ورودی تمام داروخانه ها شاهد تبلیغ انواع کاندوم با طرح ها و طعم های مختلف هستیم، تبلیغاتی که بدون در نظر گرفتن سن مراجعه کنندگان در معرض دید عموم قرار دارد. از طرف شبکه های مختلف صدا و سیما از شبکه سلامت گرفته تا برنامه های مختلف در شبکه های خبری در موقعیت های مناسب به توضیح و تببین چرایی و چگونگی انتقال این بیماری می پردازند.

دکتر سیاری که اینچنین در تب و تاب مطرح کردن موضوعی چالشی تحت عنوان " ایجاد مراکز بهداشتی برای زنان روسپی" بود، تلویحا از روسپی گری و زنان روسپی – تن فروشان- به عنوان مهم ترین عاملان انتقال دهنده جنسی ایدز یاد کرد و افزود: « مراکز جدیدی در کنار مراکز شبکه بهداشتی برای معاینه زنان روسپی ایجاد شده است که این افراد را از نظر بیماری های قابل انتقال از طریق تماس جنسی مانند هپاتیت، ایدز و سایر بیماری های مقاربتی محافظت می کند..
در این مراکز پس از معاینه به زنان روسپی آموزش های لازم برای پیشگیری از بیماری های مقاربتی به این افراد داده می شود و وسایل پیشگیری را به صورت رایگان در اختیار آنان قرار می دهیم.»

این گفته های دکتر ستاری، "فلش بکی" غیر قابل انکار به صحبت ها و اظهار نظرهای نشست "سلامت زنان و رفتارهای پرخطر با تمرکز بر تن‌فروشی" که توسط کارگروه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری،  26مهر سال گذشته برگزار شد است.

نشستی که در آن مباحثی برای نخستین بار از سوی برخی فمنیست ها و دلباختگان به کنوانسیون های بین المللی زنان در حمایت از تن فروشی، انگ نچسباندن به آنها، مبارزه نکردن با کارشان و ...  مطرح شد. 

با نگاهی کوتاه به آن جلسه می توان گفت اهم صحبت های اعضای آن که بعد از گذشت هشت ماه به صورت اجرای یک طرح از زبان معاون بهداشت وزیر بهداشت گفته شد، به قرار زیر است:

دکتر شادی طلب، جامعه شناس:

 « مسئولیت تامین مخارج چند نفر در زمان تن فروشی، مهمترین دلیل و دارای بیشترین فراوانی در میان زنان تن فروش بوده است.»

«تعداد افراد خانواده‌های این زنان در سال 86 میانگین بعد خانوار 3.5 نفر بود که بیشتر آنها در خانواده‌هایی بیش از میانگین بعد خانوار کشور و معمولا پرجمعیت بودند.»

«واقعیت این است که مرز بین ازدواج موقت و تن فروشی همچنان مبهم است.»

«اغلب آنها نخستین بار در کنار خیابان اقدام به تن فروشی کرده‌اند و خیابان‌های اصلی شهر و همچنین منزل مردان از مکان‌های جلب مشتری توسط این زنان و این امر جای تعجب دارد.»

مینو محرز استاد دانشگاه و متخصص بیماری های عفونی:

«واژه "تن‌فروش" انگ دارد، از واژه "کارگر جنسی" استفاده کنید.»

« در حال حاضر 500 زن معتاد خیابانی در شهر تهران هستند که برای تامین مواد خود کارگر جنسی هستند که از هر 14 نفر آنها دو نفر مبتلا به HIV مثبت است.»

«عمده ترین راه انتقال HIV مثبت در ایران تماس جنسی است که آمار مبتلایان به HIV مثبت در حال حاضر رو به افزایش است و نسبت جنسی آن اکنون به صورت 60 درصد مرد و 40 درصد زن است.»

و اما توصیه خانم دکتر :

 « توصیه می‌کنم مسئله تاسیس کلینیک‌های زنان آسیب دیده در کشور پیگیری شود. ما نباید بر روی این زنان انگ بگذاریم، نباید سعی کنیم شغل آنها را عوض کنیم بلکه باید آنها را سالم نگه داریم تا جامعه مصون بماند. باید در جامعه کلینیک‌هایی سیار با قابلیت غربالگری برای زنان آسیب دیده وجود داشته باشد. به همین ترتیب تنها راه حلی که می‌توان ارائه کرد ایجاد کلینیک‌های زنان آسیب پذیر در کشور است.»

ناهید خداکرمی، دبیر کارگروه سلامت و محیط زیست معاونت امور زنان ریاست جمهوری :

« متأسفیم که کنترل‌های اجتماعی باعث شد این روابط به زیرزمین‌ها و جاهای مخفی کشیده شود و بچه‌ها از جلوی چشمان بزرگ‌ترها پنهان شدند و بسیاری از این زنانی که امروز کارگر جنسی هستند، شاید ریشه اولیه آن در کنترل‌های غیرعلمی بوده است. برخی دخترانی که به ما مراجعه می‌کنند، می‌گویند چون در اینجا نمی‌توانند با دوست‌پسرشان راحت باشند، به ترکیه یا ارمنستان می‌روند و همین امر باعث صادرات و واردات بیماری‌ها می‌شود.»

هما داودی حقوقدان :

«پزشک متخصص اظهار می‌کند باید این زنان را به رسمیت بشناسیم و پیشگیری کنیم تا مانع شیوع و انتقال بیشتر بیماریهای این زنان در کشور شویم و جامعه شناس نیز همین نظر را تایید می‌کنند. در این جا قانون، دچار حیرت می‌شود.»

« اگر بخواهیم پدیده تن‌فروشی را از جامعه برداریم، خطر برای زنان عفیفه بیشتر می‌شود.»

« ما در سیاست جنایی خود می بینیم به کسانی که کارگری جنسی را به عنوان حرفه‌ خود انتخاب کرده‌اند بیشتر محل عرض اندام می‌دهیم، چرا تن فروشان در حاشیه امن قانون قرار گرفته‌اند؟.»

« ما نمی‌توانیم آنها – تن فروشان-  را به طور کلی انکار کنیم و با آنها مبارزه کنیم.»

«وقتی می‌گوییم 500 زن کارتن خواب کارگر جنسی در تهران حضور دارند، جامعه شناسان باید تحقیق کنند که چه کار کرده‌ایم که به این آمار در کشور رسیده‌ایم؟.»

« سوال ما این است که باید در مقابل این پدیده چکار کنیم؟ آیا به آنها اجازه دهیم به فعالیت خود ادامه دهند؟ مشروع و رسمی باشند یا آنها را نادیده بگیریم و یا مانند گذشته در جهت تخریب و نابودی آنها اقدام کنیم؟.»

لیلا ارشد، مددکار اجتماعی و مدیرعامل خانه خورشید:

 «به یکی از پیشنهادات که در حال پیگیری،  اجازه دهند زنان فاقد صلاحیت و معتاد تن‌فروشی که در سازمان بهزیستی نیز دارای فرزند هستند و تمایلی به فرزندآوری مجدد ندارند، توسط پزشک زنان تحت عمل توبکتومی قرار گرفته و بدین ترتیب مانع بارداری‌های آنها شویم تا شاهد آسیب کمتری در کشور و بارداری‌های حاصل از روابط جنسی پرخطر نباشیم.»

« غلب این زنان از بیماری‌های عدیده‌ای رنج می‌برند و به خاطر نداشتن کارت‌های هویت، امکان بهره‌مندی از بیمه‌های سلامت را ندارند، اما می‌توان با همکاری وزارت بهداشت، کارت‌های سلامتی را برایشان صادر کرد و امکان استفاده رایگان آن‌ها را از خدمات درمانی فراهم کرد.»

چهارشنبه هفته گذشته بود که پشنهاد خانم ارشد با پخش گسترده خبر معاون وزیر بهداشت مبنی بر ایجاد مراکز بهداشتی برای زنان روسپی و ایجاد مراکز جدیدی در کنار مراکز شبکه بهداشتی برای معاینه زنان روسپی و آموزش های لازم برای پیشگیری از بیماری های مقاربتی به این افراد، اهداء وسایل پیشگیری را به صورت رایگان به آنها، کلید عملیاتی شدن خورد.

البته قطعا عملیاتی شدن یک پیشنهاد و مطرح شدن کلیات نظرات یک جلسه آن هم از زبان یکی از مسئولین وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی اصلا نمی تواند مؤید این نکته باشد که تلاش معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری برای حمایت از روسپی گری و تن فروشان، به ثمر نشسته با وزارتخانه مهمی که سلامت جامعه برعهده آنهاست تفاهم نامه هایی را در جهت حمایت از این قشر امضا کرده باشد!

حتی اگر تحت هر شرایطی امضا هر گونه تفاهم نامه بین معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری و وزارت بهداشت  برای حمایت از زنان روسپی، مخفی و یا تکذیب شود می توان گفت برای این طرح حمایتی وزارت بهداشت از زنان تن فروش دو امکان پیشبینی می شود:

- خود مسئولین وزارت بهداشت بودند که ناگهان در یک تلپاتی – دورآگاهی- درست عین خواست های معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری عمل کرده و به فکر تضمین سلامت تن فروشان و آموزش آنان برای داشتن اوقات تن فروشی توأم با تضمین سلامت فروشنده و خریدار افتاده اند و در این راستا به دنبال مطرح کردن صدور "پروانه سلامت" برای شاغلان در عرصه تن فروشی هستند، شاید هم در آینده شرکت های بیمه نیز وارد عمل شده و ضمن قرار دادن سختی کار برای آنها در برابر خطرات احتمالی بیمه شان نیز کنند و بعد با سرسام آور شدن هزینه های بیمه این اقشار به گردونه افراد شاغل در جامعه اسلامی پیوسته  و مالیات دهندگانی مستمری بگیر شوند! – که خدا آن روز را نیاورد-.

- یا اینکه در یک مسابقه خدمت به روسپی گران، وزارت بهداشت، معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری را دور زده است و این معاونت باید متنظر رکب های بعدی وزارت بهداشت هم باشد.

به هر حال چیزی که مسلم است این می باشد که نوع فعالیت ها، همایش ها، نشست ها و .. معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری یازدهم نشان از یک خودباختگی در برابر خواسته های آژانس های بین المللی زنان به ویژه کمسیون مقام زن و صندوق جمعیت دارد، به طوری که ما گاهی ملموس و گاهی هم به شکل غیرملموس شاهد تلاش این معاونت و ان جی او های وابسته به آن در راستای اجرای خواسته های آنان در قالب های برگزاری کارگاه های آموزشی برای بانوان ، تقابل با برخی از قوانین کشور در راستای رسیدن به اهداف فمنیستی، مطرح کردن برخی از خواسته های خفیف به عنوان اصلی ترین دغدغه های بانوان،جنبش ثبت نام حداکثری زنان برای راه یابی به مجلس، سهمیه بندی کردن کرسی های مجلس شورای اسلامی و اینکه به رسمیت شناختن روسپیگری و فراهم کردن شرایط زندگی ایده آل برای آنها بوده و هستیم.

فعالیت هایی که گاها این معاونت به تنهایی قادر به انجام آن نیست و پای سایر وزارت خانه ها و مراکز را نیز به آن باز می کند تا نمره شاگرد اول منطقه در اجرایی کردن مواد کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان با نگرش فمنیستی باشند.

آنچه در پایان این مطلب باید خاطرنشان کرد این است که این دست حمایت های غیرمتعارف از تن فروشی یا روسپیگیری نه تنها باعث ایجاد امنیت در زنان بدکاره می شود بلکه باعث رونق بخشیدن به این دست حرکات خارج از شأن جامعه مسلمان نیز خواهد شد و این نگران کننده است و از سویی دیگر این را به جامعه القاء می کند که درست در فضای رکود اقتصادی و تحریم های شدید که اکثر بیماران خاص و پرهزینه گرفتار سختی تأمین مخارج درمان خود هستند و بیشتر آنها در میانه درمان مجبور به رها کردن درمان خود می شوند، این دست حمایت ها در پس فشارهای بین المللی و در راستای رسیدن به اهدافی خاص صورت می گیرد.

 

انتهای پیام/ غ



نوشته شده در تاریخ سه شنبه 95/4/29 توسط منیره غلامی توکلی
بررسی علمی پدیده حجاب و عفاف:

حجاب و عفاف ضامن سلامتی روح و جسم

حجاب ضامن سلامت روح و تن

در کتاب «عفاف و حجاب از دیدگاه نوروبیولوژی» بیان شده است برای هر حکمی که در اسلام آمده، حکمتی وجود دارد که انجام دادن آن به نفع انسان است و چنانچه فردی بخواهد در این دنیا زندگی سالم و آرام و بی تنشی داشته باشد، می تواند از این راهکارها استفاده نماید.

دکتر زینب اختری عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات علوم و اعصاب دانشگاه بقیه الله (عج)، دکترای تخصصی فیزیولوژی و یکی از گردآورندگان کتاب «عفاف و حجاب از دیدگاه نوروبیولوژی» معتقد است : پژوهش ها نشان می دهد که در مغز مراکز مهمی در ارتباط با پروسه عفاف و حجاب وجود دارد که از مهم ترین آنها می توان به مرکز کنترل هیجانات )آمیگدالا)، مرکز کنترل تصمیم گیری و قضاوت (پری فرونتال) و مرکز تشکیل حافظه (هیپوکمپ) اشاره کرد. تمام عملکرد مغز تحت تأثیر فعالیت این مراکز است و رفتارهایی که از فرد بروز می یابد در واقع برآیند عملکرد این مراکز است. این دکترای تخصصی فیزیولوژی می گوید: مرکز کنترل هیجانات "آمیگدالا" نامیده می شود. هر ورودی حسی که ما از محیط دریافت  می کنیم اعم از بویایی، بینایی، شنوایی، چشایی و لامسه به صورت مجزا یک سری ورودی هایی را به آمیگدالا ارسال می کند و حافظه ای در این بخش تشکیل می شود که هر ورودی دارای بار هیجانی باشد، در این بخش ذخیره می شود. همچنین این ورودی ها به سمت بخش قشری مغز می روند، جایی که محل تصمیم گیری هاست و ما را از دیگر موجودات، متفاوت کرده است.

وی با بیان اینکه در مسئله عفت، تأکید بیشتر بر بخش sexual (جنسی)  است، می افزاید:  در این کتاب به صورت تخصصی ورودی های حسی جنسی را مورد بررسی قرار دادیم. ورودی حسی جنسی در آمیگدالا بیشتر اثر می گذارد و خیلی جالب است که بر انگیزش فرد بیشتر تاثیرگذار است و او را وسوسه می کند که به طرف آن کار برود. در اسلام حجاب هم برای آقایان مطرح می شود و هم در خانم ها، اما بیشتر به مرد مراقبت از چشم تاکید می شود و برای خانم ها علاوه بر آن پوشیدن بخش هایی از بدن که جذابیت جنسی داشته باشد.

اختری ادامه می دهد:  آمیگدالا که مرکز هیجانات در مغز است در آقایان به لحاظ اندازه بزرگتر است و در نتیجه پاسخ هایی که می دهند هم شدیدتر است. آمیگدالا مجموعه ای از هسته هاست. این بخش شبیه بادام است و آمیگدالا هم به زبان لاتین به معنای بادام است. بخش میانی این کمپلکس ورودی های بینایی جنسی را بیشتر دریافت می کند. این بخش نیز در آقایان بزرگتر است با تعداد گیرنده های هورمون های جنسی بیشتر. پس به این نتیجه رسیدیم که تاکید اسلام برای کنترل نگاه به چه علت است.

وی در ادامه مطلب فوق تصریح می کند: تفسیر اسلامی این مسئله این است که مردان چشمانشان را بپوشانند. این دقیقا علت آناتومی دارد به صورت ساختاری و آناتومی مغز مرد این طور است. علاوه بر این آمیگدالا یک مدیر اجرایی دارد به نام هیپوتالاموس که می تواند ترشح برخی هورمون ها از جمله کورتیزول را موجب شود. هیپوتالاموس نیز در آقایان بزرگتر است. در نظر بگیرید یک فرمانده به جای یک گردان، ده گردان زیر دستش باشد. زمانی که فرمان می دهد اجرای فرمان خیلی قوی تر اتفاق می افتد. پس به همین دلیل است که قرآن خطاب به آقایان می فرماید: «قل للمؤمنین یغضوّا من ابصارهم و یحفظوا فروجهم». پس حجاب برای آقایان نیز باید وجود داشته باشد و به خانم ها می گوید: «و قل للمؤمنات یغضضن من ابصارهن و یحفظن فروجهن و لایبدین زینتهن». تاکید بر زنان برای آشکار نکردن زینت هایشان دقیقا به همین علت است که زینت های خانم ها موجب برانگیخته شدن مرکز هیجان در مغز آقایان می شود.این دکترای تخصصی نوروبیولوژی بیان داشت: ممکن است خانمی بگوید: من با دیدن صحنه های نامناسب یا همان ورودی های حسی جنسی هیچ مشکلی برایم پیش نمی آید و مثل یک آقا تحریک نمی شوم. پاسخ این سئوال را می توانیم در بخشی از هسته آمیگدالا جستجو کنیم که در خانم ها بزرگتر است، بخش جانبی کمپلکس آمیگدالا که قابلیت تشکیل حافظه هیجانی دارد در خانم ها گسترده تر است. این حافظه در خانم ها بهتر تشکیل شده و ماندگاری بالاتری را داراست.

 

حجاب ضامن سلامت روح و جسم

اما فارغ از تحلیل و بررسی چرایی وجوب حجاب و عفاف از منظر اسلام و تعمیم آن به مباحث فیزیولوژی، مبحث تأثیر پوشش عفیفانه بر سلامت جسم و روان نیز بسیار با اهمیت است، براساس پژوهش های انجمن روانشناسی انگلستان که در پایگاه اطلاع رسانی  benefitof.netدرج شده است « زنان با حجاب رضایت جسمانی و عزت نفس بالاتر، احساس قدرت، امنیت و آرامش بیشتر و تمایل کمتری به استفاده از لوازم آرایش و جراحی های زیبایی دارند.»

از آنجایی که اختلال تن نمایی در جوامع مسلمین کمتر دیده می شود، زنان مسلمان با پوشش خود، نگاه های مردان را از خود دور می سازند در نتیجه نیاز به مبادرت به رفتارهای بیمارگونه نیست .

پژوهش ها نشان می دهد، زنان با حجاب، تصویر مثبت تری نسبت به بدن خود دارند و کمتر تحت تأثیر تبلیغات زیبایی وارد رقابت های زنانه می شوند و به دلیل بیشتر محفوظ ماندن از نگاه های هرزه، احساس امنیت و آرامش بیشتری می کنند.

زنان محجبه به دلیل محفوظ ماندن از پرتوهای فرا بنفش خورشید، کمتر به بیماری های پوستی دچار می شوند. همچنین سرطان پوست (شایع ترین نوع سرطان) در ایران به دلیل پوشش و حجاب، شیوع کمتری دارد.

 

کرامت زن و تأمین احساس ارزشمندی

به گواه روانشناسان و محققان علوم رفتاری و بر اساس منطق های تجربی و عقلایی، موانعی که حجب و عفت زنان در برابر شهوت مردان ایجاد کرده ، خود عاملی است که عاطفه و عشق شاعرانه را پدید آورده و ارززش زن را در چشم مرد بالا برده است. زنی که متین و باوقار لباس بپوشد و سعی نمی کند توجه مردان را به بدن خود جلب کند، اتوماتیک وار احترام شگرفی برای خود بین مردان ایجاد می کند و برای مردان نیز بودن در کنار چنین زنی همواره توام با آرامش است.

حجاب اجازه نمی دهند به زن به عنوان یک وسیله لذت نگاه کنند و مردی هم نتواند از ظاهر زن استفاده کند ، مجبور می شود توجه خود را به باطن او معطوف نماید و همین امر موجب حفظ و ارتقاء عزت و حرمت زن می شود.

از سویی دیگر پژوهش ها نشان می دهد مردان مسلمان، زنان محجبه را زیباتر و با ذکاوت تر ارزیابی می کنند.

 

تأثیر پوشش تحریک آمیز:

- نگاه جنسی به زنان

برنامه های رسانه ای که نگاهی جنسی به زنان دارند، باعث خودکم بینی آنان نسبت به ظاهرشان شده و سلامت رشد جنسی آنان را به خطر می اندازد، یک مرد وقتی زن را در لباس تنگ و محرک می بیند، به طور اتوماتیک وار تصویر زنی برایش نمودار می شود که دوست دارد رابطه جنسی داشته باشد، به همین دلیل به عنوان یک ابزار جنسی به او نگاه می کند هرچند دلایل زن متفاوت باشد.

سیمون دوبوار ( فمنیست فرانسوی) می گوید: « دختران دوست دارند، مردان خودِ آنها را بخواهند، نه برقرار رابطه جنسی با آنان را، بنابراین نگاه مردان در عین اینکه آنها را می ستاید، آزار دهنده و توهین آمیز است.

- ضعف تحصیلی

بنابر تحقیقات دخترانی که پوشیدن لباس های برانگیزاننده را ترجیح می دهند به دلیل سرگرمی به ظاهر خود عملکرد مغزی ضعیف تری در محاسبات ریاضی از خود نشان داده اند.

- آشفتگی روحی

افرادی که پوشش نامناسبی دارند، احساس ناامنی و در نتیجه اضطراب و متعاقبا افسردگی بیشتری را تجربه می کنند.

انتهای پیام/ت



نوشته شده در تاریخ پنج شنبه 95/4/24 توسط منیره غلامی توکلی

تصاویری چند از تجمع مردان غیرتمند و زنان محجبه تهرانی در دفاع از حریم خانواده و حجاب و عفاف

21 - تیرماه - میدان فلسطین

سخنران - ابوترابی نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی

با اجرای برنامه - حامد زمانی

 

تجمع دفاع از حریم بنیان خانواده - تهران - 21 تیرماه سال 85



تجمع دفاع از حریم بنیان خانواده - تهران - 21 تیرماه سال 85

تجمع دفاع از حریم بنیان خانواده - تهران - 21 تیرماه سال 85

تجمع دفاع از حریم بنیان خانواده - تهران - 21 تیرماه سال 85

تجمع دفاع از حریم بنیان خانواده - تهران - 21 تیرماه سال 85

تجمع دفاع از حریم بنیان خانواده - تهران - 21 تیرماه سال 85

تجمع دفاع از حریم بنیان خانواده - تهران - 21 تیرماه سال 85

تجمع دفاع از حریم بنیان خانواده - تهران - 21 تیرماه سال 85

تجمع دفاع از حریم بنیان خانواده - تهران - 21 تیرماه سال 85

تجمع دفاع از حریم بنیان خانواده - تهران - 21 تیرماه سال 85

تجمع دفاع از حریم بنیان خانواده - تهران - 21 تیرماه سال 85

تجمع دفاع از حریم بنیان خانواده - تهران - 21 تیرماه سال 85

تجمع دفاع از حریم بنیان خانواده - تهران - 21 تیرماه سال 85

تجمع دفاع از حریم بنیان خانواده - تهران - 21 تیرماه سال 85

تجمع دفاع از حریم بنیان خانواده - تهران - 21 تیرماه سال 85

تجمع دفاع از حریم بنیان خانواده - تهران - 21 تیرماه سال 85

تجمع دفاع از حریم بنیان خانواده - تهران - 21 تیرماه سال 85

تجمع دفاع از حریم بنیان خانواده - تهران - 21 تیرماه سال 85

تجمع دفاع از حریم بنیان خانواده - تهران - 21 تیرماه سال 85

تجمع دفاع از حریم بنیان خانواده - تهران - 21 تیرماه سال 85

تجمع دفاع از حریم بنیان خانواده - تهران - 21 تیرماه سال 85

تجمع دفاع از حریم بنیان خانواده - تهران - 21 تیرماه سال 85





نوشته شده در تاریخ پنج شنبه 95/4/24 توسط منیره غلامی توکلی
حجاب و عفاف در اندیشه مشاهیر:

وقار زن؛ قدرتی قوی تر از مردان

حجاب و عفاف در اندیشه مشاهیر


 سرمایه زن، عفت و پاک دامنی اوست; زن اگر بالاترین مقامات و عالی ترین معلومات را هم دارا باشد ولی نتواند عفت خود را نگاه دارد و پاک دامنی نداشته باشد، ارزش واقعی ندارد، حتی خود زن ها برای چنین زنی احترام قایل نیستند، ولی اگر عفت خود را حفظ کرده و دامن به نانجیبی آلوده نکند، محترم ترین و محبوب ترین زن خواهد بود و خدا و خلق، چنین زنی را دوست می دارند.

چیزی که تمام خردمندان، بلکه فطرت بشر از زن انتظار دارند، همان عفت و پاک دامنی است.

ویلیام شکسپیر می گوید: « پاکدامنی جواهر خانه ام است که از اجدادم به ارث دارم. گم کردن آن بزرگترین بدبختی در جهان است.»

نویسندگان و اندیشمندان کشورها و اعصار گوناگون، حتی با اعتقادات مذهبی متفاوت به شیوه های مختلف به تحسین پاکدامنی پرداخته اند.

تولستوی، نویسنده مشهور روسی معقتد است: « مسبب ازدیاد طلاق در اروپا، تمدن فلسفه اختلاط جنسی و نبودن حجاب است.»

همچنین ویکتور هوگو( شاعر و نویسنده مشهور فرانسوی) در جمله ای قابل تأمل و تدبر می گوید: « بردگی در اروپا همچنان ادامه دارد و بر زنان تحمیل می شود و نامش فحشاست.«

راشفو کالت دیگر نویسنده هم وطن او نیز متانت و وقار زن را قدرتی قوی تر از مردان می داند و می گوید: « وقار و عفت به زن قدرتی می دهد که قوی ترین مردان را یارای مقاومت در برابر او نیست بلکه آن ها را به خضوع و تعظیم وادار می سازد.»

اگر امنیت را یکی از گنج هایی بدانیم که انسان تا آن را از دست ندهد، قدر آن را نخواهد دانست باید گفت: پاکدامنی کوهی استوار است که منبع این گنج عظیم یعنی امنیت روانی و سلامت جامعه در آن نهفته است.

ویتا براون ( شاعر و دانشمند آمریکایی) می گوید: « زنان پاکدامن مانند گنج هایی پنهان در امنیت اند.»

و نویسنده مشهو انگلیسی، نجابت را مسئله ای اجتماعی دانسته و معتقد است: « اخلاق یک مسئله شخصی است ولی نجابت مسئله اجتماعی است.»

ماری کورلی هم وطن دیگر او می نویسد: « عشق بسیار پیوسته تر و عاشقانه تر بر یک در بسته می کوبد تا یک در باز.»

نویسنده و روانپزشک و انقلابی فرانسوی حجاب و مستورگی را یکی از دلایل عدم تسلیم زنان می داند و می گوید: « زنی که (ظاهرش) دیده نمی شود، تسلیم نمی گردد و خود را عرضه نمی کند.»

فلیسوفان بسیاری هم پوشش و عفت زن را تحسین کرده اند از جمله دیوید همیوم فلیسوف اسکاتلندی که معتقد است: « پاکدامنی ضامن مقام پدری مردان برای فرزندانشان می باشد.»

انتهای پیام/ ت

 



نوشته شده در تاریخ پنج شنبه 95/4/24 توسط منیره غلامی توکلی
چادرت شاعر دیوان غزل هاست

شاعرانه های یک زیبایی

حجاب در ادبیات فارسی / حجاب در اندیشه شاعران

                                                                                                                                            یادگار قرنها عفت، نجابت، بندگیست / سرفراز داستانها، چادر ایرنی است

شعر شاعران آیینه تمام نمای شرایط جامعه عصرشان از نظر سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است. شاعران با سُرایش قالب های مختلف شعری به بیان احساسات، اعتراضات و خواسته های خود از سیاستمداران، دولتمردان و مردم زماانه می پردازند.

 از دیرباز شاعران معقول و متعهد ایران زمین از نظم به عنوان دُری گرانبها برای ترویج عفاف و حجاب در سطح جامعه و تقبیح بی عفتی و بدحجابی و بی حجابی بهره ها برده اند.

در واقع شاعران متعهد و هوشمند پارسی زبان، اهمیت وافر این مقوله اخلاقی را دریافته اند. آنان سعی کرده اند ابعاد گوناگون عفاف و حجاب را در جنبه های مختلف شعر خود به دیگران و خود بنمایانند تا با یادآوری آن بتوانند سنگ بنای عفاف را به صورت نهادینه در میان گروههای مختلف جامعه بنیان نهند. در این میان «ابوالقاسم فردوسی» از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

برای مثال در شاهنامه، کمال زن در این است که عفاف و حجاب، شرم و حیا را با علم و آگاهی جمع کرده باشد.

بسی سال بانوی ایران بدم

بهرکار پشت دلیران بدم

نجستم همیشه به جز راستی

ز من دور بُد کژی و کاستی ( وصف شیرین در دربار خسرو پرویز از زبان خودش)

همانطور که گفته شد ، شعر شاعر بازتاب اوضاع اجتماعی اوست و در ادبیات چون سینما و موسیقی ما شاهد ابتذال نیز هستیم از این رو یکی از ابزارهای مهم در ترویج بی حجابی، استفاده از ادبیات منظوم است. در این زمینه شاعران نوگرا و متجدد، اشعار بسیاری در ستایش از کشف حجاب سرودند و کوشیدند با استفاده از این زمینه ادبی ، حجاب را تحقیر کنند و در میان مردم، سبک و آن را عامل انحطاط جامعه ایرانی نشان دهند. طبیعی است که دامنه نفوذ شعر و ادبیات، بسیار جدی بوده و این اشعار می توانست تأثیر عمیقی در میان توده مردم برجا بگذارد.

سرایش شعر در نفی حجاب ،از ایرج میرزا،عشقی و عارف شروع شد و پس از کشف حجاب رسمی رضا شاه، بسیاری از شاعران حرفه ای و غیر حرفه ای،برای خالی نبودن عریضه، قطعه ای در این باره سرودند. به همین مناسبت،در تمامی مجالسی که برای بزرگداشت هفدهم دی برگزار شد،شاعران برجسته و غیر مشهور نیز حاضر شدند و قصیده ها و غزل های خود را در ستایش از اقدام رضا خان همراه با تعابیر زننده از حجاب خواندند. مطبوعات آن زمان نیز به کار نشر اشعار شاعران پرداختند و حتی مجموعه هایی از اشعار این چنینی یکجا فراهم آمد و به چاپ رسید.
هم زمان با این جریان استعماری، جمع بسیاری از شاعران متدین و مردمی، به دفاع از هویت ملی مذهبی ایرانیان پرداختند و با سرودن اشعاری در وصف حجاب، به مقابله با این هجوم فراگیر برخاستند. این اشعار که متناسب با شرایط آن روزگار سروده شد، نهضت مردم را در ایستادگی مقابل تهاجم گسترده غرب زدگی و از خود بیگانگی یاری کرد. شاعران دین دار کوشیدند افزون بر استفاده از تعابیر ادبی، به شرعی بودن حکم حجاب و نیز فواید اجتماعی آن در شعر خود اشاره کنند.

نمونه ای از دفاع جانانه شاعران عصر حاضر از مقوله حجاب و عفاف که نشان می دهد چیز بی اصالت و وارداتی هر چند به زبان فاخر شعر سروده شود، تأثیرگذار نخواهد بود.

اگر رقیب،دل خود زغصه آب کند
محال آنکه توان رفع از حجاب کند
بگو به مدعی ، هرگز به ادعا نرسی
بسوز! عاقبت این غم تو را کباب کند
هزار مثل تو کردند این خیال،ولی
نشد میسر ایشان که فتح باب کنند

البته در تاریخ ادبیات ایران، هستند شاعرانی که به دلایل مختلف نسبت به زن و مسائل زنان بی اعتنا هستند و حکیم ناصرخسرو قبادیانی، بی اعتناترین شاعر ادبیات فارسی به زن شمرده می شود که دیوان او در نگاه اول، خالی از حضور زن تلقی می گردد؛ لکن در لایه های ذهن او و در میان اشعارش می توان به طور غیرمستقیم سایة نامرئی زن را پیدا کرد.

 

در ادامه نمونه ای از اشعار شاعران ایران زمین را در ستایش عفاف و حجاب زن می خوانیم:

فردوسی:

منیژه:

منیژه منم دخت افراسیاب                        برهنه ندیده، رُخم آفتاب

تهمینه در برابر رستم

کس از پرده بیرون ندیده مرا                        نه هرگز کس آوا شنیده مرا

شیرین در بارگاه شیرویه:

مرا از هنر موی بد در نهان                            که آن را ندیدی کس اندر جهان

نه کس موی من پیش از این دیده بود             نه از مهتران نیز پوشیده بود

اوحدی

خوب، چون روی خود بیاراید                          از نماز و ورع چه کار آید؟

شهریار:

دارد متاع عفت از چار سو خریدار                   بازار خودفروشی این چار سو ندارد

صائب تبریزی

خوب کردی که رخ از آینه پنهان کردی             هر پریشان نظری لایق دیدار تو نیست

وافی عراقی

آینه بی حجاب، به طبع گیرد غبار                         خوش بود آئینه را، پرده بر آن داشتن

منع تماشاچیان، گر نکند باغبان                             می نتواند به باغ، سرو روان داشتن

.. غنچه به باغ ایمن است، تا بود اندر حجاب             آفت جان و دل است، چهره عیان داشتن

محمدرضا ترک

زیباترین! عروسک اهریمانان شدن                          شایسته مقام اهورایی تو نیست!

محبوبه کلبعلی

چادر شب را

به سر کشیده بود ماه!

بانوی زیبای آسمان

و بر مدار عفاف

می چرخید با نجابتی شاعرانه

چون دختران سرزمین من

که تندیس روشنی از نورند

در لفافه خورشید

اسماعیل دهقان

دخترا، می کنم از مغلطه کاران خبرت                               که مبادا ببرند از ره عفت به درت

تاخبردار شوی یا به قلم یا تبلیغ                                      برده چادر ز تو، بنهند کلاهی به سرت

دکتر دلفی

.. زن چون عفیف گشت و سخندان و پارسا                        دیدار او هزار غم و درد را دواست

..باید صفای روح بیابی که کیمیاست                                زن، ای حُسنِ روی تو آیینه خداست

سعدی:

دوست دارم که بپوشی رخ همچون قمرت                          تا چون خورشید نبینند به هر بام و درت

***
بارها گفته ام این، روی به هر کس منمای                          تا تأمل نکند دیده هر بی بصرت

***
ماه رخسار بپوشی تو بُت یغمایی                                    تا دل خلقی از این شهر به یغما نرود

***
صعقه می خواهی حجابی در گذار                                  فتنه، می جویی نقابی برفکن

محمدرضا آقاسی

خواهرم ای دختر ایران زمین

یک نظر عکس شهیدان را ببین

.. خواهرم اینقدر طنازی مکن

با اصول شرع لجبازی مکن

در امور خویش سرگردان نشو

تو عروس چشم نامردان نشو

طلوعی

چون نظر، واسطه علقه هر مرد و زن است                     کور باد آن که کُند رفع حجاب از ایران

در صدف، هیچ هنر نیست اگر شن باشد                        عفت آن است که در ظاهر و باطن باشد

گویی دلم هم با دل زهرا گره خورد                               خیاط هر کوکی که پای چادرم زد

شبیه پیله به دورم تنیدست شاید                                 شوی، دلیل عروجی که محضرش زهراست

بوی زهرا و هاجر و مریم                                               از پر چادرت سرازیر است

در این آشوب تهران چادرت عطر خدا دارد                       هزاران دلبر زیبا چنین عطری کجا دارد؟

شبیه زهرا شدنم اتفاقی نبود

بانوی نجیبی و دلم از تو بنا شد                                        بانو شدنت باعث آقایی ما شد

رسم محبوبان

( محبوب همیشه در حجاب)

هاتف اصفهانی

تو درون پرده، خَلقی به تو مبتلا، ندانم                  به چه شیوه می بری دل، تو که رخ نمی نمایی

عطار نیشابوری

چندین حجاب و بنده به ره گرفته ای                      تا هیچ خلق پی نبرد راه کوی تو

چون مشک در حجاب شدی در میان جان             تا ناقصان عشق نیابند بوی تو

خاقانی

چندان که مجاور حجابی                                     داری صفات نهان کعبه

حافظ

گر من، آلوده دامنم چه عجب                           همه عالم گواه عصمت اوست

من که باشم در آن حرم که صبا                         پرده دار حریم حرمت اوست

محتشم کاشانی

گشته حجاب عارضت زلف و نسیم بی خبر        آه کجاست تا کند برطرف این حجاب را

فخرالدین عراقی

کی برون آیی ز پرده آشکار؟                             چند روی خوب را پنهان کنی؟

***
یاری است مرا، ورای پرده                                انوار رخش سِوای پرده

***
من ز عشق تو پرده بدریده                              تو نشسته درون پرده به ناز

هاشمی

چادر مشکی کشیدی مثل کعبه بر سرت          بعد از این برگردنم بانو طوافت واجب است

مولوی

چه کارستان که داری اندر این دل                   چه بت ها می نگاری اندر این دل

حجاب عزت را بستی ز بیرون                        به غایت آشکاری اندر این دل

*چادرت شاعر دیوان غزل هاست

 

انتهای پیام/ ت



نوشته شده در تاریخ پنج شنبه 95/4/24 توسط منیره غلامی توکلی
   1   2   3      >
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک